[FOTO] Svečano otvoren svjetski turistički kongres Skål

Autor: Marina Pauletić 14.10.2022

skal-47289

Dodjelom nagrada za održivi turizam u HNK Ivan pl. Zajc svečano je otvoren 83. Svjetski kongres Skål 2022.

RIJEKA - Preko 400 sudionika kongresa, diplomatskih predstavnika, predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti te međunarodnih i domaćih medija iz više od 40 zemalja, prisustvovalo je svečanosti otvorenja 83. Svjetskog Skål kongresa 2022.

Riječ je o godišnjem kongresu jednog od najvećih svjetskih udruženja turističkih menadžera koji se ove godine održava u Rijeci i Opatiji od 13. do 18. listopada 2022. godine.

Ceremonija otvorenja održana je u HNK Ivan pl. Zajc. Nazočnima su predstavljeni visoki Skal dužnosnici te dužnosnici regionalnih i lokalnih vlasti i predstavnici institucija. Uslijedila je takozvana, parada zastava zemalja prisutnih na kongresu koje su, uz veselo bodrenje brojne publike, predstavile riječke mažoretkinje.

skal-92083

Uz predsjednicu Skål Internationala, Burcinu Turkkan, predsjednika hrvatske podružnica Nika Račića i one kvarnerske Tamaru Černeku, prisutne su pozdravili župan Zlatko Komadina, izlaslanica Predsjednika Vlade RH Monika Udovičić, gradonačelnici Rijeke i Opatije Marko Filipović i Fernando Kirigin te Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, zaželjevši svim sudionicima dobrodošlicu na Kvarner.


„Regija Kvarnera, kao i Primorsko-goranska županija u cjelini, nude jedinstven spoj prirodnih ljepota, baštine i aktivnosti, a to uključuje i naše otoke i Gorski kotar. Napori koje naše turističke zajednice i uredi, hotelijeri, ugostitelj, agencije i svi ostali djelatnici u turizmu ulažu u razvoj i brendiranje destinacije donose rezultate. Jedinstvena smo regija i postajemo sve prepoznatljiviji na međunarodnoj razini, a svi turistički pokazatelji govore tome u prilog“, istaknuo je župan Komadina u svom obraćanju.


Na ceremoniji otvorenja, kojoj su nazočili i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, veleposlanica Nigerije u Mađarskoj Modupe Irele, Ion Vilcu, direktor Odjela za pridružene članice Ujedinjenih naroda i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, dodijeljene su i nagrade za održivi razvoj turizma u devet kategorija. TZ Opatija dobila je zahvalnicu za osvojeno drugo mjesto za projekt Feel & Taste, a među nominiranima bila je i TZ Grada Krka za projekt Krčka jedra.


Uz Turističku zajednicu Kvarnera, organizaciji kongresa potporu su dali Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Grad Rijeka te turističke zajednice grada Rijeke i grada Opatije, kao i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Svečano otvoren svjetski turistički kongres Skål

Više sa portala poduckun.net ...