[FOTO] Svečano otvoren svjetski turistički kongres Skål

Autor: Marina Pauletić 14.10.2022

Dodjelom nagrada za održivi turizam u HNK Ivan pl. Zajc svečano je otvoren 83. Svjetski kongres Skål 2022.

RIJEKA - Preko 400 sudionika kongresa, diplomatskih predstavnika, predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti te međunarodnih i domaćih medija iz više od 40 zemalja, prisustvovalo je svečanosti otvorenja 83. Svjetskog Skål kongresa 2022.

Riječ je o godišnjem kongresu jednog od najvećih svjetskih udruženja turističkih menadžera koji se ove godine održava u Rijeci i Opatiji od 13. do 18. listopada 2022. godine.

Ceremonija otvorenja održana je u HNK Ivan pl. Zajc. Nazočnima su predstavljeni visoki Skal dužnosnici te dužnosnici regionalnih i lokalnih vlasti i predstavnici institucija. Uslijedila je takozvana, parada zastava zemalja prisutnih na kongresu koje su, uz veselo bodrenje brojne publike, predstavile riječke mažoretkinje.

Uz predsjednicu Skål Internationala, Burcinu Turkkan, predsjednika hrvatske podružnica Nika Račića i one kvarnerske Tamaru Černeku, prisutne su pozdravili župan Zlatko Komadina, izlaslanica Predsjednika Vlade RH Monika Udovičić, gradonačelnici Rijeke i Opatije Marko Filipović i Fernando Kirigin te Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, zaželjevši svim sudionicima dobrodošlicu na Kvarner.


„Regija Kvarnera, kao i Primorsko-goranska županija u cjelini, nude jedinstven spoj prirodnih ljepota, baštine i aktivnosti, a to uključuje i naše otoke i Gorski kotar. Napori koje naše turističke zajednice i uredi, hotelijeri, ugostitelj, agencije i svi ostali djelatnici u turizmu ulažu u razvoj i brendiranje destinacije donose rezultate. Jedinstvena smo regija i postajemo sve prepoznatljiviji na međunarodnoj razini, a svi turistički pokazatelji govore tome u prilog“, istaknuo je župan Komadina u svom obraćanju.


Na ceremoniji otvorenja, kojoj su nazočili i potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, veleposlanica Nigerije u Mađarskoj Modupe Irele, Ion Vilcu, direktor Odjela za pridružene članice Ujedinjenih naroda i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, dodijeljene su i nagrade za održivi razvoj turizma u devet kategorija. TZ Opatija dobila je zahvalnicu za osvojeno drugo mjesto za projekt Feel & Taste, a među nominiranima bila je i TZ Grada Krka za projekt Krčka jedra.


Uz Turističku zajednicu Kvarnera, organizaciji kongresa potporu su dali Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Grad Rijeka te turističke zajednice grada Rijeke i grada Opatije, kao i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija.

Svečano otvoren svjetski turistički kongres Skål

Više sa portala poduckun.net ...