Turistička zajednica PGŽ na najvažnijem sajmu turističke industrije – ITB u Berlinu

Autor: Marina Pauletić 13.03.2023

Turistička zajednica PGŽ puno ulaže u turističku promociju županije u Njemačkoj.

Kvarner/Berlin - Nakon tri godine, ovog ožujka najveći i najvažniji sajam turističke industrije ITB u Berlinu vratio se svom uobičajenom načinu održavanja, a Turistička zajednica PGŽ tu je priliku iskoristila za predstavljanje regije na samostalnom štandu na kojem je održan veliki broj sastanaka i ugovoren veliki broj poslova za ovu ali i sljedeću sezonu!

„Buking s njemačkog tržišta je za sada stabilan, vlada veliki interes za smještajnim objektima, bez obzira na njihovu cijenu, te ponudom iz segmenta zdravstvenog turizma. Naši suizlagači su zadovoljni s odrađenim, štand je bio dobro posjećen, a zajednički smo bili dobro pripremljeni i odlično smo odradili prezentaciju regije. Stoga svim našim partnerima hvala na odličnom poslu, posebice za ovo tržište koje nam je izuzetno važno i nosi 30% inozemnih noćenja“, izjavila je direktorica Peršić Živadinov.

Turistička zajednica PGŽ redovito se predstavlja na ITB-u, i to uvijek na samostalnom štandu s obzirom na veliki interes našeg turističkog gospodarstva i lokalnih turističkih zajednica. Ove godine na prepoznatljivom zajedničkom štandu županijska turistička zajednica predstavila se sa 5 suizlagača - Turističkom zajednicom otoka Krka, Lošinj Hotels & Villas (Jadranka turizam), turističkim zajednicama s Opatijske rivijere, Turističkom zajednicom grada Crikvenice te Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera. Uz suizlagače naš štand posjetili su i drugi predstavnici našeg gospodarstva koji su sa svojim partnerima upravo kod nas održali sastanke i susrete, a održan je zaista veliki broj njih.

Turistička zajednica PGŽ, s obzirom na važnost i jačinu njemačkog tržišta, puno ulaže u turističku promociju županije u Njemačkoj - od Kvarner Magazina do suradnje s jednom od najjačih PR agencija za njemačko govorno područje ART RedaktionsTeam koja godišnje na područje PGŽ dovede veliki broj studijskih grupa novinara, bloggera, influencera, zatim tu je i suradnja s avio kompanijama i podrška marketinškim kampanjama kojima se promoviraju letovi na Zračnu luku Rijeka.

Na ITB-u ove godine predstavilo se 5.500 izlagača iz 161 zemlje, te je održano 200 predavanja i prezentacija na kojima je sudjelovalo oko 400 vodećih govornika kao primjerice predstavnici TUI-ja, UNWTO-a, Deutsche Bahn-a, Air BnB-a... Sajam ITB tradicionalno je mjesto na kojem svjetski turistički sektor raspravlja ali i donosi zaključke i prognoze o nadolazećoj turističkoj sezoni te trendovima koji nam dolaze u bliskoj budućnosti.

Više sa portala poduckun.net ...