[U OKU KAMERE] Dobrotvorna akcija “Bistrc za Slovenijo”

Autor: Marina Pauletić 20.09.2023

Opatija i Ilirska Bistrica su pobratimljeni gradovi još od 1987. godine.

Ilirska Bistrica - Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić sudjelovala je, zajedno s predsjednikom GDCK-a Opatija Robertom Žigulićem, ravnateljicom Đanom Pahor, članovima opatijskoga Crvenog križa te zamjenikom načelnika Općine Matulji Eduardom Bačićem, na humanitarnoj akciji “Bistrc za Slovenijo” koja je održana proteklog vikenda u Ilirskoj Bistrici.

Sredstva prikupljena na humanitarnoj akciji bit će usmjerena potrebitim građanima Slovenije koji su stradali za vrijeme ovoljetnih nevremena, uslijed poplava i oštećenja kuća, točnije stanovnicima Općine Luče. Grad Opatija i Općina Matulji tom su prilikom donirali dva odvlaživača zraka.

Opatija i Ilirska Bistrica su pobratimljeni gradovi još od 1987. godine.

– Ovoga smo se ljeta suočili s iznimno ekstremnim vremenskim prilikama i nevremenom koje nam je nanijelo velike štete. I vaš je kraj, nažalost, stradao. U tim nam je događajima vrlo važno međusobno si pomagati, ali i surađivati i podijeliti spoznaje koje nam mogu pomoći u sprječavanju opasnosti i jačanju naših civilnih zaštita, naglasila je zamjenica gradonačelnika Đukić prilikom susreta sa županom Občine Ilirska Bistrica Gregorom Kovačićem.

Više sa portala poduckun.net ...