[U OKU KAMERE] Novi mural od 20 metara krasi igralište stare škole u Voloskom

Autor: Nikola Cvjetović 08.03.2022

mural_opatija_2022__1_

Učiteljica Ivana Dešković oslikala je zid na igralištu škole i poručila učenicima “Znanje je moć”

Volosko - Igralište OŠ Rikard Katalinić Jeretov u Voloskom dobilo je novi mural. Velika duga, baloni na vrući zrak, knjige, vesela djeca, brojevi i slova samo su neki od motiva na muralu dugačkom 20 i visokom 3 metra. Za ideju i realizaciju zaslužna je učiteljica produženog boravka Ivana Dešković.

mural_opatija_2022__2_

- Htjela sam učiniti okoliš naše škole ugodniji učenicima, ali i nama odraslima. Znamo da sve dolazi iz škole, od odgoja, znanja, do prijatelja za cijeli život. Zato sam muralom pokazala kako je znanje moć i da uz knjige i znanje možemo sve. Trudimo se da naši učenici uče na zabavan način. Da imaju osjećaj kako kroz školu lete na divovskim olovkama, baš kao što je oslikano na zidu, rekla je kroz osmijeh Ivana.

Ideja se rodila prije godinu dana na aktivu produženog boravka gdje je ravnateljica Milana Međimorec predložila uređenje velikog zida na igralištu. U međuvremenu je u Ivaninu obitelj stiglo četvrto dijete pa je oslikavanje zida došlo na red tek ove zime. Ivani je za cijeli projekt trebalo pet dana, desetak kantica boje i pomoć njene tete Suzi. Svi dijelove oslikanog zida je Ivana sama osmislila kojoj je slikanje dugogodišnji hobi i ljubav. Projekt ne prestaje ovdje, već je u planu oslikavanje ostalih zidova u okolici škole. Kako su ti zidovi manji, oslikavat će ih sami učenici uz pomoć učitelja i učiteljica. Ivana će biti zadužena za ideju novih slika kako bi pratili priču koja je započela na prvom muralu.

Više sa portala poduckun.net ...