[U OKU KAMERE] Počinje uređenje novog društvenog doma u Lovranu

Autor: Nikola Cvjetović 19.09.2022

Ovim projektom rekonstruirat će se objekt bivše vojarne u Zahejima koja će postati Novi društveni dom.

Lovran - Načelnik Općine Lovran Bojan Simonič održao je sastanak s predstavnikom izvođača radova, glavnim inženjerom gradilišta i nadzornim inženjerom, kojom prigodom je izvršeno uvođenje u posao na projektu rekonstrukcije brownfield područja u Novi društveni dom u Lovranu.

Ukupno 1420 m2 novouređenog prostora namijenjeno je radu organizacija civilnog društva što će značajno pridonijeti zadovoljavanju društvenih, kulturnih, socijalnih i sportskih potreba stanovnika Lovrana.

Ovim projektom rekonstruirat će se objekt bivše vojarne u Zahejima koja će postati Novi društveni dom. Za provedbu projekta osigurano je 88% bespovratnih sredstava, 7.788.013,87 kuna iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, te 1.200.860,19 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostatak u Proračunu Općine Lovran za 2022. godinu.

U sklopu radova izvest će se nova međukatna konstrukcija, zamijeniti vanjska stolarija, fasada i krov te urediti i opremiti unutrašnjost objekta. U novom Društvenom domu trajno će se smjestiti 20 udruga s područja Lovrana dok će polivalentni prostori biti dostupni i ostalim korisnicima. U suterenu objekta nalazit će se kompletno adaptirane prostorije i svlačionice namijenjene radu HNK Lovran. U prizemlju objekta nalazit će se prijamni hol za posjetitelje, konferencijske dvorane i uredski prostori, dok će na katu uz uredske prostore biti uređene i multifunkcionalna dvorane.

Više sa portala poduckun.net ...