U Opatiju stiže još jedna velika manifestacija - Dani srca!

Autor: Nikola Cvjetović 29.07.2022

Opatija će tako na tri dana postati destinacija koja će kroz konferencije, sportske događaje, tematska izlaganja, umjetničke nastupe i izložbu fotografija podsjetiti građane na važnost očuvanja zdravlja kroz kretanje i preventivne aktivnosti.

Opatija - Ove godine mnogi putevi vode u hrvatsku prijestolnicu turizma - Opatiju. Nakon uspješnih festivala i brojnih priznatih glazbenih imena, Opatija će ugostiti još jednu veliku manifestaciju. U godini kada Thalassotherapia Opatija obilježava 65 godina od osnivanja, priznanje za uspješan rad dolazi u vidu preuzimanja organizacije manifestacije Dani srca koja će se održati krajem rujna.

Poznato je da je prvi oblik turizma u Opatiji bio upravo onaj lječilišni i upravo na tom tragu Thalassotherapia temelji svoj uspješan dugogodišnji rad.

“Dani srca u Opatiji započinju na dan obilježavanja Svjetskog dana srca 29. rujna i trajat će puna tri dana. Manifestacija će biti zaključena obilježavanjem 65 godina osnutka naše ustanove. Ponosan sam na odaziv cijele hrvatske kardiologije koja prepoznaje naše putovanje ”izvan okvira” i kardiologije koja čini razliku. Tim putem i nastavljamo.” - ističe prof.dr.sc.Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija.

Opatija će tako na tri dana postati destinacija koja će kroz konferencije, sportske događaje, tematska izlaganja, umjetničke nastupe i izložbu fotografija podsjetiti građane na važnost očuvanja zdravlja kroz kretanje i preventivne aktivnosti.

Manifestacija će se održati na nekoliko različitih lokacija. Na sam Svjetski dan srca u paviljonu Juraj Šporer bit će postavljena izložba fotografija na temu „Srce“ renomiranog opatijskog fotografa Petra Kürschnera. Ispred paviljona smjestit će se zanimljivi tematski korneri na kojima će posjetitelji moći kušati zdrave zalogaje spravljene od autohtonih kvarnerskih namirnica, vježbati uz nadzor stručnih osoba, popiti svježe pripremljeni smoothie ili sudjelovati u prezentacijama atraktivnih aktivnosti u jedinstvenom ambijentu. U sklopu manifestacije bit će održan i Simpozij intervencijske kardiologije, uz obilježavanje pet godina intervencijske kardiologije u Thalassotherapiji Opatija.

“Ove godine Opatija slavi 111 godina postojanja šetnice Franje Josipa I, svima znane kao „Lungomare“ pa je upravo to bio motiv da organiziramo veliku utrku kroz Opatiju s popratnim sportskim događanjima pod nazivom „Trčimo za srce“ koja bi se većim dijelom odvijala upravo po Lungomareu.” - zaključuje prof.dr.sc.Viktor Peršić.

Ovogodišnji Dani srca u Opatiji bit će zaključeni dodjelom nagrada najuspješnijim natecateljima u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner uz koncertni nastup grupe „Vatra“.

Ljetna sezona pokazuje da je Opatija kao destinacija itekako primamljiva, a najava atraktivne trodnevne manifestacije pokazuje da ova popularna destinacija i u jesenskim danima ima adute kojima će privući posjetitelje s jasnom porukom - zdravlje je najbitnije.

Više sa portala poduckun.net ...