Učenici Ugostiteljske škole Opatija osvojili brojna odličja na kulinarskom festivalu 'Biser mora'

Autor: Nikola Cvjetović 03.04.2023

- Čestitamo od srca učenicima i mentorima što su po tko zna koji put pokazali da se rad, trud, strpljenje, podrška i timski rad uvijek isplati. Jako smo ponosni, poručili su iz Ugostiteljske škole Opatija.

Opatija - Supetar je krajem ožujka bio domaćin XVIII. Bisera Mora, Međunarodnog kulinarskog festivala na kojem se natječe preko 500 sudionika u gastronomskim disciplinama.

- Učenici naše škole opet su nas učinili ponosnima i ostvarili izvrsne rezultate u tri kategorije u koliko smo se i natjecali. Učenici Dora Biruš i Dino Komšić za Chef's TABLE (timski rad konobara i kuhara) okitili su se zlatnim odličjima uz podršku mentorice profesorice Aleksandre Miljević i mentora profesora Davora Capana. U istoj kategoriji, ali srebrnu medalju osvojili su Ana Omerović i Noa Švaić, pod vodstvom profesorica mentorica Aleksandre Miljević i Jasne Visković. Flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca također je okrunjeno zlatnom medaljom koju je osvojio Filip Galović s najvećim brojem bodova od svih natjecatelja, uz podršku mentorice profesorice Nikoline Marčelje Pošćić. Timsko natjecanje kuhara u pripremi i prezentaciji modernog jela okrunjeno je srebrnom medaljom koju su osvojili Ema Puškarić i Ivan Škerjanec uz potporu mentora profesora Davora Capana bio je zadužen za pripremu učenika. Čestitamo od srca učenicima i mentorima što su po tko zna koji put pokazali da se rad, trud, strpljenje, podrška i timski rad uvijek isplati. Jako smo ponosni, poručili su iz Ugostiteljske škole Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...