Udruga Kastav naš stari grad priprema novu knjigu, „Jožetov Kastav“, ali treba im pomoć pri izdavanju

Autor: Marina Pauletić 25.03.2023

„Kao sponzori/donatori bit ćete upisani na stranicama knjige u znak zahvale“, navode iz Udruge.

Kastav – Udruga Kastav naš stari grad, koja se bavi zaštitom i promocijom čakavskog dijalekta Kastva i Kastavštine, očuvanjem tradicijske i povijesne baštine te promocijom navedene mlađim naraštajima i očuvanjem od zaborava u pripremi ima novu knjigu „Jožetov Kastav“, autora Damira Sroka.

Sadržaj knjige zasniva se na korištenju izvornih zapisa Josipa Jurinčića koji je trideset godina zapisivao svoja sjećanja na ljude, događaje i političko-ekonomske turbulencije koje su u vrijeme između dva svjetska rata utjecale na živote svih Kastavaca.

Knjiga sadrži preko stotinu povijesnih fotografija s motivima Kastva i ljudi koji su u njemu živjeli u datom periodu. Tekst je oplemenjen brojnim fusnotama koje kroz povijesne činjenice pojašnjavaju Jurinčićeve zapise i ostalim prilozima.

Iz Udruge Kastav naš stari grad pozivaju sve voljne pomoći pri izdavanju knjige kojom bi se očuvao dio baštine Kastva i Kastavštine da uplate sredstva na žiro račun:
HR43 2380006 1162002451 – kod Istarske kreditne banke Umag d.d.
U opis uplate molimo da upišete: Donacija za knjigu.

„Kao sponzori/donatori bit ćete upisani na stranicama knjige u znak zahvale“, navode iz Udruge. Sredstva se prikupljaju do 20. travnja ove godine.

Više sa portala poduckun.net ...