Boras Mandić: Umjesto ruža i karanfila - mogućnost rada od kuće ili na pola radnog vremena uz punu plaću do polaska djeteta u školu

Autor: Nikola Cvjetović 08.03.2024

Marko Boras Mandić je poručio da bi bilo bolje da su osigurali izmjenom zakone veća prava za žene...

Rijeka - Sretan vam Dan žena, s dijeljenjem ruža i karanfila po hrvatskim trgovima. Već idući dan sve po starome, ruže u vaze, a borba za ravnopravniji položaj žena u društvu prepušten tek pokojoj aktivistici ili udruzi. Politike, one konkretne, nigdje. Koliko bi toga trebalo izmijeniti ne stane u jedan post. Ali pristojno bi bilo barem krenuti ili se prema ovoj bitnoj temi odrediti. U javnom prostoru i tamo gdje se zakoni donose. U Hrvatskom saboru na Markovom trgu. Umjesto ruža i karanfila koje će mnogi političari sada dijeliti po trgovima nadajući se novom četverogodišnjem mandatu, istaknuo je Marko Boras Mandić i poručio da bi bilo 'bolje da su osigurali izmjenom zakone veća prava za žene'.

- Kao što su apsolutno jednaka prava za oba spola od najranijeg uzrasta, pravo upisa u vrtić za svako dijete u Hrvatskoj, mogućnost rada od kuće ili na pola radnog vremena uz punu plaću do polaska djeteta u školu, izjednačavanje primanja i mirovina s muškim kolegama, jedna godina benificiranog radnog staža za svako rođeno dijete. Evo to bi bile konkretne stvari - a ruže i karanfile ostavimo za partnere. Sretan Dan žena, čestitao je Marko Boras Mandić.

Više sa portala poduckun.net ...