Ususret izložbi kamelija: U foto Luigiju započelo fotografiranje kamelija

Autor: Nikola Cvjetović 09.03.2022

Ovogodišnje izdanje koje će biti dodatno obogaćeno pratećim programima za posjetitelje. Aktivnosti počinju 4. travnja, a glavna izložba održat će se u UP Šporer od 8. do 10 travnja 2022. Izložba je natjecateljskog karaktera.

Opatija - Udruga ljubitelja kamelija Opatija već duži niz godina djeluje na području Opatije i okolice, aktivno promiče kulturu uživanja u prelijepim cvjetovima kamelije. Tijekom godina, kroz velik broj predavanja, edukacija, izleta i terenskih akcija sadnje donatorskih kamelija u opatijskim parkovima, doprinijeli smo širenju kulture prepoznavanja, cijenjenja i uzgoja ovog cvijeta koji je jedan od povijesnih simbola Grada Opatije.

- Najznačajnija aktivnost naše udruge je Izložba kamelija, koja se tradicionalno odvija u opatijskom Umjetničkom paviljonu Šporer. Ovogodišnje izdanje koje će biti dodatno obogaćeno pratećim programima za posjetitelje. Aktivnosti počinju 4. travnja, a glavna izložba održat će se u UP Šporer od 8. do 10 travnja 2022. Izložba je natjecateljskog karaktera, a kategorije su sljedeće: Najljepši cvijet i stablo (u vrtovima – o pobjedniku glasa stručni žiri) te najljepši svijet Ex Tempore (cvijet donesen u UP Šporer – o pobjedniku glasa publika). Kao i proteklih godina, fotografiranje kamelija za izložbu trajat će od 7. ožujka do 31. ožujka, fotografiranje će odraditi naši dugogodišnji suradnici Foto Luigi. Molimo sve zainteresirane s područja Liburnije da svoje kamelije prijave na telefon 051/271-491 ili osobno dođu u Foto Luigi gdje će se dogovoriti termin fotografiranja. Veseli nas što ćemo ponovno moći pokazati svu raskoš i ljepotu opatijskih kamelija i doprinijeti razvoju kulture uživanja u ovim predivnim, nježnim biljkama, najavila je Mira Shalabi, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Opatija.

Više sa portala poduckun.net ...