[VIDEO] Dupin Zlatko iz Preluka dobio ime po liku iz crtića Ledeno doba 4

Autor: Nikola Cvjetović 05.07.2023


Ime mu je dao Goran Smirčić, SUPoljubac koji trenira u uvali Preluk.

Preluk – Priča o dupinu Zlatku koji već dulje vrijeme boravi u uvali Preluk dobila je svoj nastavak. Javio se čovjek koji mu je dao ime. Riječ je o Goranu Smirčiću, koji je sebe predstavio kao SUPoljubac (čovjek koji je „zaljubljen“ u Stand Up Paddling ili veslanje na dasci). Smirčić, koji često rekreativno vesla na području uvale Preluk, navodi kako su ga na javni istup nagovorili njegovi kolege iz VOP SUP Teama.


- Zlatka smo prvi put primijetili davno, još protekle zime dok smo se spremali za europska natjecanja. On je tu dulje nego što se misli i priča. Bio je u grupi sa još dva delfina, ali uskoro je ostao sam. Pretpostavljamo da se izdvojio od jata i izgubio. Neko vrijeme nas je pratio izdaleka, no jednom nam se približio i pokušao se igrati sa nama. Taj dan smo na moru bili nas troje supača, Erik Milat, Stanislava Laginja i ja. Uskoro je započeo igru ronjenja i iskakanja pred našim daskama. Ono što smo vidjeli u filmu Flipper sad je bilo pred našim očima, uživo. Mene je stalno pratio, pretpostavili smo zbog bijele boje moje daske. Erik je imao mobitel kod sebe pa se pozicionirao i snimao našu igru. Dio tog snimka možete pogledati u video uratku. Nakon 15 minuta bio sam izmoren od igre jer sam prethodno odveslao 10 kilometara i nije mi više bilo do veslanja. Nakon toga me supruga pitala da se sutra vratim i donesem mu ribe. Ja sam odgovorio da ću podsjećati na babu-ljenjivca iz crtanog filma "Ledeno doba 4". Ona je hranila fantomskog kita po imenu - Zlatko. Svako dijete koje je gledalo taj crtani film zna za Zlatka. I tako je naš delfin dobio ime Zlatko. Po Ledenom dobu 4, luckastoj babi i njezinom kitu. Želimo da se Zlatko dobro osjeća i da nam još dugo bude na Preluku. U zadnje vrijeme se ne igra sa nama, primijetili smo da ga plaše gliseri i velika aktivnost na plaži. Sve to je normalno u ovom godišnjem dobu. Samo da nam Zlatko ostane tu gdje je sada, napisao je Goran Smirčić.


Pojavila se i informacija da je dupin Zlatko ozlijeđen, da na leđima ima ranu. Kako doznajemo, neki bolji poznavatelji morskih dubina tu će informaciju i provjeriti. Trenutno čekamo potvrdu da vidimo u kakvom je stanju ovaj „nestašni dječak“ koji je u ljudima našao nove prijatelje. U međuvremenu, dok ne dobijemo potvrdu o stanju dupina, molimo kupače da ga dodatno ne uznemiravaju.


U videu pogledajte kakvu vezu Goran Smirčić ima s Zlatkom…

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...