[VIDEO] Erik Golubović, Marina Mavrinac Matulja i Enrico Marotti - imena koja zahvaljujući sportskim uspjesima šire glas o Opatiji

Autor: Marina Pauletić 30.12.2022

Jedan je od tih gradova Opatija - mali grad za velike sportaše i njihove uspjehe.

Opatija - Rijetki su gradovi koji svojim brojem stanovnika premašuju i šesteroznamenkaste brojeve, a da se mogu pohvaliti s tri sportaša koji su osvojili medalje europskog i svjetskog sjaja. Jedan je od tih gradova Opatija - mali grad za velike sportaše i njihove uspjehe.

Za desetogodišnjeg Erika Golubovića, učenika 4. b razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, s razlogom možemo reći da je ponos Opatije. Erik se nedavno vratio s pojedinačnog prvenstva Europe u šahu za mlade koje se održalo u Turskoj. U kategoriji do 10 godina osvojio je izvrsno 3. mjesto. Zanimljiva je činjenica kako je u 32 godine dugoj povijesti hrvatskoga šaha u ovoj kategoriji to najveći uspjeh, a Erikova bronca je šesta medalja hrvatskih šahista u kadetskoj i juniorskoj kategoriji uopće.

„Šah sam počeo igrati sa šest i pol godina, a za njega sam se odlučio jer se moj tata isto bavio šahom te još uvijek igra hrvatske lige. Mislio sam da bih mogao biti dobar u tome“, iskreno je kazao Erik Golubović. „Dosada sam osvojio mnogo medalja, ali ova iz Turske mi je najdraža. Partija je bila vrlo teška, ali sam na kraju uspio pobijediti. Vrlo sam zadovoljan svojim uspjehom te bih htio posebno zahvaliti svom tati koji mi je pomogao da dođem do tog uspjeha“, zaključio je Erik.

Nakon dva svjetska zlata u svoju Iku vratila se i Marina Mavrinac Matulja, naša vrsna ribolovka, koja je na posljednjoj svjetskoj smotri održanoj u Tunisu osvojila ekipno brončanu medalju.

„Nakon tri godine i deset mjeseci što sam nosila titulu svjetske prvakinje, ove godine u jednom trenutku nisam sve odradila kako treba te sam na kraju ispala 13. pojedinačno, ali i dalje sam vrlo zadovoljna svojim uspjehom. Nešto sam također naučila jer svako more je drugačije“, izjavila je Marina Mavrinac Matulja. „Ove sam godine obilježila 40 godina bavljenja takmičarskim sportskim ribolovom te mogu reći da nije lijep samo uspjeh, već i put do tog uspjeha“, poručila je Marina.

Glas o Voloskom na svjetsku razinu pronio je Enrico Marotti, koji je nakon dvostruke svjetske krune osvojio broncu u ukupnom poretku svjetskog kupa - Professional Windsurf Association u sezoni 2022. Ovo je jedan od najvećih uspjeha Enricove sportske karijere i hrvatskog windsurfa te će svakako ostati upisan u povijest nacionalnog sporta.

„Već sam imao regate u kojima sam dobro jedrio cijeli tjedan što bi mi osiguralo pobjedu te zadnji dan ne bih morao jedriti. U Japanu je bilo drukčije – dobro sam jedrio cijeli tjedan, a zadnji sam dan trebao odraditi vrhunski te mi je na neki način to bio najbolji plov u životu. Sam sebi sam otključao nove granice vlastitih mogućnosti“, izjavo je Enrico Marotti.

„Ovo mjesto i tramontana zaslužuju jedan ovakav uspjeh“, kazao je. „Moja je poruka da nikada ne smijete odustati, bez obzira na sve. Vjerujte u ono što radite i pritom uživajte jer na kraju nije bitan rezultat, već da vi sami uživate u davanju svog maksimuma“, poručio je Enrico za kraj.

Šampionima čestitke i puno uspjeha u daljnjim natjecanjima. Snovi postoje da bi se ostvarili, a trud, rad, odricanje i ljubav prema sportu, samo su korak do ostvarenja i vašeg sportskog sna! Sretno!

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...