[VIDEO/FOTO] Izložba oldtimera i druženje s uskrsnim zecom obilježilo Uskrsni ponedjeljak u Opatiji

Autor: Kristina Tubić 18.04.2022

uskrsni ponedjeljak 002 oldtimer slatina

Rijetki i atraktivni brižljivo dotjerani oldtimeri, od kojih su mnogi stariji i od svojih vlasnika, uvijek mame uzdahe posjetitelja.

Opatija - Mnogobrojni građani i posjetitelji Opatije uživali su u lijepom vremenu i prigodnom programu na Uskrsni ponedjeljak koji je organizirala Turistička zajednica grada Opatije. Centralni događaj bila je tradicionalna izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba Opatija, na kojoj je bilo izloženo četrdesetak vremešnih ljepotana. Mališani su se družili i fotografirali s uskrsnim zecom i opatijskom damom. Omiljeni uskrsni lik darivao je djecu čokoladnim jajima iz svoje košarice.

uskrsni ponedjeljak 001 oldtimer slatina

Na ulazu plaže Slatina nastupio je Dino Antonić Trio kao odlična glazbena kulisa za uskrsna događanja.

Rijetki i atraktivni brižljivo dotjerani oldtimeri, od kojih su mnogi stariji i od svojih vlasnika, uvijek mame uzdahe posjetitelja. Najstariji su proizvedeni u prvoj polovici prošlog stoljeća, a vrijednost im se penje i do vrtoglavih 200 tisuća eura. Usprkos desetljećima dugom životnom vijeku, zahvaljujući trudu njihovih vlasnika, još uvijek izgledaju kao novi. Među danas izloženim primjercima našli su se i Buick iz 53. godine, Triumph iz 47. godine te Mustang iz 65. godine.

"Veseli nas što smo opet na okupu, kao i što ima jako puno posjetitelja izložbe, među kojima i velik broj turista. Ovo nam je prvo veće druženje u ovoj godini, a nastavljamo s rallyjem u lipnju te ostalim manifestacijama. Cilj nam je kroz razne manifestacije promovirati turistički potencijal, prirodne ljepote, kulturu i gastronomiju ne samo Opatije, već i cijele Liburnije i Istre", istaknuo je Boris Krivičić iz Liburnia Classic Cluba.

VIDEO

Izložba oldtimera i druženje s uskrsnim zecom obilježilo Uskrsni ponedjeljak u Opatiji