[VIDEO] MPZ “Štorija” i klapa Skalin s brojnim gostima nastupit će ovog vikenda u Matuljima

Autor: Marin Aničić 31.08.2022

Matuljske ljetne večeri Tramontana će vas ofriškat marijana kalčić

U slučaju lošeg vremena programi će se održati u sportskoj školskoj dvorani.

Matulji program manifestacije 'Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat” nastavlja se ovog vikenda kada su na rasporedu dva koncerta.

- U subotu, 3. rujna u 20 sati nastupit će MPZ “Štorija” Rukavac i dramska sekcija “Lisinski vetar”, te gošća Karin Kuljanić uz pratnju Roberta Grubišića na klaviru. Zbor i dramska sekcija djeluju unutar Udruge “Domoljub 1909.” od 2011. godine i u svojih su jedanaest godina postojanja i djelovanja ostvarili niz zapaženih nastupa i predstavljanja općine u zemlji i inozemstvu. Najviše se ponose s dva zlata na međunarodnim natjecanjima u kategoriji klasične glazbe kao i godišnjom nagradom općine Matulji za kulturna postignuća. Kruna njihova dosadašnjeg rada je nastup u bazilici Sv. Petra u Rimu kao i koncert u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u mjesecu svibnju ove godine. Njihova dirigentica Marta Karolina Cader Pietrzak na sve članove s lakoćom prenosi ljubav prema zborskom pjevanju koju ćete i vi moći osjetiti na koncertu u subotu, najavila je Marijana Kalčić, direktorica TZ Matulji.

Dan kasnije, također u 20 sati koncert će održati klapa “Skalin” uz goste Karlu Pupis i Matea Žmaka.

- Klapu “Skalin” danas čini osam pjevača, a u razdoblju od deset godina kroz klapu je prošlo dvadesetak članova. Na svom repertoaru imaju klapske klasike i tradicijsku glazbu, kao i suvremenije skladbe, ne zanemarujući tradiciju. Godine 2018., na natjecanju „9th Isola del Sole” u mjestu Grado u Italiji, klapa je osvojila srebro što je bio poticaj za daljnji rad, a na međunarodnom natjecanju vokalnih ansambla “Festival Coral International Canta al mar” 2019. godine u Barceloni osvojili su zlato što je kruna njihova rada. Na koncu je došla i nagrada općine Matulji za kulturna postignuća za promociju općine i podizanje njezina ugleda, a općina ih i financijski podupire i podržava u radu. Probe se održavaju redovito uz voditeljsku palicu Siniše Žigrovića. U slučaju lošeg vremena selimo se u sportsku školsku dvoranu, zaključila je Kalčić.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...