[VIDEO] Najavljeno otvaranje manifestacije "Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat” uz svečani koncerti KUD-a Učka i zdravicu

Autor: Marin Aničić 29.06.2022

matuljske_ljetne_veceri_najava

Vrhunac obljetnice bit će baš na otvaranju Matuljskih ljetnih večeri kada će svi prisutni moći uživati u širokom repertoaru naših Učkarica, gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Matulji - Svečano otvaranje manifestacije "Matuljske ljetne večeri - Tramontana će vas ofriškat” održat će se u Amfiteatru u Matuljima, ove subote, 2. srpnja u 21 sati uz zdravicu načelnika općine Vedrana Kinkele proizvodima Suza T.B. d.o.o. iz Bregi, koji su ove godine osvojili Zlatnu povelju za Craft turizam u sklopu akcije Suncokret ruralnog turizma Hrvatske i svečanim koncertom KUD-a Učka.

KUD “Učka” ove godine slavi 60. godišnjicu postojanja i uz niz aktivnosti koje su započele već početkom godine nastupom na svečanoj sjednici općine Matulji nastavljaju se koncertnim predstavljanjem albuma “Draga nam je zemlja” posvećenog vokalnoj glazbi I. M. Ronjgova, nastupom u Ronjgima povodom predstavljanja zajedničke zbirke pjesama ustanove I. M. Ronjgov “Pul Matetićevega ognjišća br. 10.”, otvorenjem retrospektivne izložbe u Galerijici u Matuljima, te koncertom u Guvernerovoj palači posvećenom djelima I. M. Ronjgova. Vrhunac obljetnice bit će baš na otvaranju Matuljskih ljetnih večeri kada će svi prisutni moći uživati u širokom reportoaru naših Učkarica, gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

VIDEO

U sklopu Uvertire u ljetne večeri, večeras, na Petrovu u Rukavcu na Kaliće, u 20.30 sati band “GIIPUJA” će izvesti još jedan od svojih “100 šterni, ćo!” koncerata.

Općina Matulji, Turistička zajednica općine Matulji i sve Udruge koje su uključene u organizaciju i provedbu programa, uz partnerstvo Erste Bank-e i pokroviteljstvo tvrtki Rijekaprojekt d.o.o. Goran Graditeljstvo d.o.o. Cenoza Promet d.o.o. i Aurodomus d.o.o., vesele se ljetu i priredbama, te vremenu koje ćemo provesti zajedno.

Više sa portala poduckun.net ...