[VIDEO] Održana prva leprinačka Gimkana: Franko Uljanić najbolji, natjecanje prvim đirom između čunjeva otvorio gradonačelnik

Autor: Nikola Cvjetović 07.05.2022

gimkana_veprinac_2022__6_ Franko Uljanić u ulozi asistenta

Kako je proteklo otvorenje i kako se na poligonu snalazi opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin pogledajte u priloženom video prilogu...

Veprinac - U sklopu obilježavanja ovogodišnje Markove održana je i prva leprinačka Gimkana koja je okupila respektabilan broj natjecatelja.

Na improviziranom poligonu posloženom na igralištu u centru mjesta natjecalo se 54 natjecatelja raspoređenih u osam klasa. Gimkanu je počasnim đirom otvorio gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, a vrijedi spomenuti da je najmlađa natjecateljica bila Nina Matušić, a najstariji Arsen Matušić.

U generalnom poretku najbolji je bio Franko Uljanić (klasa motori 125-500) koji je poligon odvozio za 1:06,421, drugo mjesto osvojio je Antonio Marinac (Elektro romobil), a treće Vedran Kukurin (motori +500).

VIDEO

U klasi 'skuteri do 125 ccm' najbolji je bio Patrik Viskić, drugo mjesto osvojio je Dominik Brnčić, a treće Mateo Matejčić. U klasi 'skuteri preko 125 ccm' prvo mjesto osvojio je Lovro Šuperina, drugo Emanuel Brubnjak, a treće Davor Dešković. Antonio Marinac slavio je u klasi 'elektro romobili', druga je bila Lana Kukurin, a treći Luka Lade. U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio Andre Surina, drugi je bio Matia Požarić, a treći Frane Uljanić. U klasi Tomos, ujedno i najbrojnijoj, slavio je Sandro Kukurin, Antonio Marinac bio je drugi, a Toni Bilen treći. Jan Bilen bio je prvi u klasi 'motori do 125 ccm, Lucijan Božić bio je drugi, a Antonio Kuharić treći. U klasi do 500 ccm slavio je Franko Uljanić, drugo je bio Zlatko Kik, a treći Lucijan Božić, dok je u najjačoj klasi preko 500 ccm slavio Vedran Kukurin, drugo je bio Franko Uljanić, a treći Sandro Kukurin.

veprinac_prvi_maj_gimkana_2022__5_

Gimkanu su realizirali Aleksandar Korić, Franko Uljanić, Davor Dešković i Vedran Kukurin, a sponzorski su im pomogli Kulturno društvo Leprinac, Boćarija Poljane, moto Matušić, restoran Aurora, Puž auto, Piky obrt, Obrt Uljanić i Prem-propaganda.

Održana prva leprinačka Gimkana: Franko Uljanić najbolji, natjecanje prvim đirom između čunjeva otvorio gradonačelnik

Više sa portala poduckun.net ...