[VIDEO] Održano primanje za dobrovoljne darivatelje krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja

Autor: Nikola Cvjetović 14.06.2022

Primanju su nazočili Amela Ilić (17 darivanja), bračni par Mirjana Blašković (5 darivanja) i Bruno Blašković (17 darivanja) te Stjepan Kućel (27 darivanja).

Opatija - U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi gradonačelnik Fernando Kirigin primio je opatijske darivatelje i članove Gradskog društva Crvenog križa kako bi im zahvalio na njihovoj velikoj humanosti i posvećenosti dobrobiti zajednice.

Primanju su nazočili Amela Ilić (17 darivanja), bračni par Mirjana Blašković (5 darivanja) i Bruno Blašković (17 darivanja) te Stjepan Kućel (27 darivanja).

Ispred GDCK Opatija sudjelovali su predsjednik i voditelj Aktiva DDK Roberto Žigulić, ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor i voditeljica DDK Sofija Mikjel.

VIDEO

– Zahvaljujemo gradonačelniku koji nas drugu godinu za redom prima uz Svjetski dan darivatelja krvi, što nama mnogo znači. Poznato je da je krv neprocijenjivi lijek za koji sintetske zamjene nema, kao i da sve darivatelje krasi altruizam, empatija i velika humanost. I za vrijeme pandemijskih godina naš je Aktiv Dobrovoljnih darivatelja vrijedno radio te smo poduzeli sve da organiziramo darivanja krvi uz sve potrebne mjere, istaknula je ravnateljica Đana Pahor.

– Darivanje krvi u Hrvatskoj je dobrovoljno, anonimno i besplatno, što je dobar model jer tako potičemo pojedince koji krv daruju iz pravih razloga da to i učine i bilo kakav drugi model ne bi donosio ovako solidne rezultate, istaknuo je predsjednik GDCK-a Opatija Roberto Žigulić.

Darivateljica Amela Ilić kazala je kako je pomoć drugima darivanjem krvi neizmjerno dobar osjećaj, a ono što nam kao društvu još treba je dodatna edukacija i veće razumijevanje za darivatelje u tvrtkama u kojima rade. Bruno Blašković, umirovljeni policijski službenik je istaknuo kako je osjećaj da nekome možeš pomoći nezamjenjiv te pozvao sve one sugrađane koji se još nisu odlučili darivati krv, kao i svoje kolege policijske službenike, da se priključe velikoj humanoj obitelji dobrovoljnih darivatelja.

Više sa portala poduckun.net ...