[VIDEO] Pod motom 'širimo empatiju za Opatiju' osnovnoškolci uključeni u projekt 'Dragocjena plastika'

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2023

Našim filmićima potičemo sugrađane na obraćanje pozornosti na otpad koji svi mi svakodnevno stvaramo, poručili su školani.

Opatija - Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" ove godine obilježava 25 godina ekoaktivnosti, a i preko 20 godina s ponosom nosi Zelenu zastavu. Učenici uključeni u izvannastavnu aktivnost - projekt 'Dragocjena plastika' snimili su već nekoliko filmića. Svaki ima za cilj navesti na promišljanje o vlastitim stavovima i ponašanjima te potaknuti druge članove zajednice na aktivnije odvajanje otpada.

- Našim filmićima potičemo sugrađane na obraćanje pozornosti na otpad koji svi mi svakodnevno stvaramo. Bitno nam je čuti i saznati što misle osobe koje posjećuju Opatiju, a još važnije je kako se osjećaju, što i kako vide stanovnici svoj grad. Naš moto je "širimo empatiju za Opatiju". Empatija je jedna od najljepših ljudskih osobina, temelj svih ponašanja koje povezujemo s dobrotom. Osnovna škola je mjesto učenja osnovnih stvari. To je savršeno mjesto za započeti priču o onome što ih čeka u budućnosti. Tradicionalni sustav ekonomije kaže da veći dio troška treba proslijediti budućim generacijama, a to su upravo ova djeca. U cijenu svakog proizvoda kojeg kupimo nije uračunato recikliranje ni zbrinjavanje. Mi smatramo da je vrijeme da svakodnevno uvedemo naviku promišljanja o onome što kupujemo i bacamo, poručili su iz škole.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...