[VIDEO] Sve je spremno za 47. izdanje lovranske Marunade

Autor: Marin Aničić 29.09.2022

marunada_lovran_najava_2022__2_

Što smo doznali o ovogodišnjoj marunadi, hoće li biti dovoljno maruna, kako se zove ova naša sorta maruna koju zovemo lovranski, tko će nastupati pogledajte u našem video prilogu.

Lovran – U općini je održana tiskovna konferencija povodom najave 47. Marunade koja će se narednog vikenda održati u Lovranu. Kako se Marunada održava na području Općine Lovran i Grada Opatije obratili su nam se načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, po prvi puta gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i Sanja Škorić koja nas je upoznala s programom Miće Marunade. Nakon prvog dijela tiskovne na njihova mjesta su sjeli direktorica TZ Općine Lovran Zvjezdana Klobučar Filčić, predsjednica Mjesnog odbora Dobreć, Lorena Bašan te alfa i omega za lovranski marun - Adriano Gržević.

marunada_lovran_najava_2022__1_

Ovogodišnja Marunada započinje 7. listopada u Lovranu, tradicionalnim otvorenjem, nakon kojeg slijedi zabava uz Psihomodopop i bendove. Kako ne bi uvijek sve bilo posvećeno samo odraslima, kao uvod u 47. Marunadu, Lovran će u petak ispuniti oko 250 školske i vrtićke djece s područja Lovrana i Opatije koji će u sklopu Miće Marunade sudjelovati na brojnim radionicama u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran, te će se zabaviti uz Mađioničara Andreja. Lovranska Marunada proteže se i u dane vikenda, kada posjetitelje očekuje cjelodnevna zabava uz DJ-a, razne bendove, zborove i klapu, te bogat kulturni i gastro program. Za dobru večernju zabavu u subotu 8. listopada će se pobrinuti Daleka obala, a u nedjelju 9. listopada Gustafi. Vikend nakon, u dane 15. i 16. listopada, događanja u sklopu manifestacije Marunada sele u Dobreć, kada posjetitelje u subotu očekuje dnevni program bogat događanjima za djecu u sklopu Miće Marunade, te večernji program u kojem su za zabavu zaduženi Kantridersi i Mauro Staraj & La Banda Bend.

marunada_lovran_najava_2022__3_

Nedjelja je rezervirana za izložbu domaćih proizvoda te zabavu uz bendove. Treći vikend ovogodišnje Marunade obilježit će događanja u Lignju, gdje će osim zabavnog programa koji će se održavati u subotu 22. i u nedjelju 23. listopada posjetitelji moći pogledati izložbu gljiva ili oni sportskog duha sudjelovati u aktivnostima koje su pripremile udruge. Ovogodišnja novost u Lignju je i šetnja „Stazom maruna“ uz stručno vodstvo u organizaciji Turističke zajednice, a koju posjetitelji mogu i samostalno posjetiti. Prema informacijama uzgajivača, maruna ima dovoljno iako još uvijek nisu zreli zbog nedostatka kiše tijekom kolovoza, ali se nadaju da će biti spremni do početka događanja. Tijekom listopada kulturno-zabavni i gastro program upotpunit će brojna sportska događanja, kao što su nogometni i boćarski turniri, regata te natjecanje u sportskom ribolovu. Ne sumnja se kako će bogati program i ove godine privući veliki broj posjetitelja, kako domaćih, tako i stranih, te će nepregledne kolone ljudi ponovno ispuniti ulice Lovrana. Za kraj, otkrivamo kako će ovogodišnja Marunada biti prepuna gastro novitetima, pa će se tako u ponudi naći i „Lovranska štorija“ u obliku sladoleda od maruna s preljevom od lovranskih trešanja.

Što smo doznali o ovogodišnjoj marunadi, hoće li biti dovoljno maruna, kako se zove ova naša sorta maruna koju zovemo lovranski, tko će nastupati pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...