[VIDEO/FOTO] KUD Učka, Klapa Skalin, MPZ Štorija i Dramska sekcija Udruge Domoljub priredili pravu Božićnu rapsodiju

Autor: Marin Aničić 05.12.2022

kud_ucka_klapa_skalin_storija_rukavac_bozicna_rapsodija_2022_matulji__1_

Što smo zabilježili na događanju provjerite u priloženom video prilogu...

kud_ucka_klapa_skalin_storija_rukavac_bozicna_rapsodija_2022_matulji__3_

Matulji – U Školskoj sportskoj dvorani održan je zajednički koncert svih kulturno umjetničkih udruga s područja Općine Matulji. Večer pod nazivom Božićna rapsodija su nam upriličili KUD Učka, Klapa Škalin i Mješoviti pjevački zbor Štorija i Dramska sekcija Udruge Domoljub.

kud_ucka_klapa_skalin_storija_rukavac_bozicna_rapsodija_2022_matulji__5_

Ovim događanjem su nas matuljski kulturni zanesenjaci svojim božićnim repertoarom uveli u blagdanski ugođaj.

Što smo zabilježili na događanju provjerite u priloženom video prilogu...

VIDEO

Program Božićne štorije se nastavlja za Svetog Nikolu, 6. prosinca za svu djecu koja polaze matuljski vrtić i njegove područne odjele Općina Matulji, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, organizira dvije izvedbe predstave „Palačinka mog života“ i druženje sa Sv. Nikolom.

Božićni bal Udruge umirovljenika i tradicionalno natjecanje u izradi orehnjače održat će u školskoj dvorani 11. prosinca u 19 sati, dok će se 18. prosinca u Crkvi Krista Kralja u Matuljima održati koncert muške i ženske klape Kastav s početkom u 19 sati.

U školskoj dvorani održat će se dvije priredbe i to 21. prosinca u 18:30 sati priredba učenika OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji naziva „Veseli Božić“ te 22. prosinca u 19 sati plesna produkcija Udruge Foliot naziva „Obojena zima“.

Na šetalištu program kreće od 18. prosinca kada nastupaju Kožne jakne u 20 sati. Dan kasnije na redu su KUD Učka i klapa Skalin u 18 sati te Trio Asi u 19 sati. U utorak 20. prosinca na redu je nastup KUD-a Lovor Lovran i MPZ Sempre Allegro Rijeka u 18 sati te orkestra Nike Polesa u 19 sati. U srijedu 21. prosinca nastupaju MPZ Štorija Rukavac i VS Mareta Mošćenička Draga u 18 sati te bend Kraineri u 19 sati. Dan kasnije stiže zbor Josip Kaplan u 18 sati i Trio Asi u 19 sati, a u petak uoči Badnjaka nastupa Luštrin iz Kostrene i VS Vinika – Goriška brda u 18 sati, a program završavaju Kožne jakne u 19 sati.

Na sam Badnjak održat će se druženje s građanima uz rižoto s plodovima mora koji će pripremati Udruženje obrtnika Opatija. U glazbenom dijelu programa nastupit će Trio Bajs, a program traje od 10 do 14 sati.

Program Božićne štorije upotpunit će i Udruga Foliot koja će od 13.-17. prosinca od 17-19 sati u Likovnoj poneštrici održavati kreativne radionice za najmlađe (izrada božićnih ukrasa, pisanje pisama Djedu Božićnjaku i izrada božićnih čestitki, likovna radionica „Zima na platnu“, pripovjedni kutak „Ususret Božiću“).
U Likovnoj poneštrici će se tijekom prosinca održati tri izložbe i to: izložba Likovne udruge Matulji 5.-12. prosinca, izložba „Likovna slagalica“ Udruge Foliot 12.-17. prosinca i izložba „Otisci vremena“ Udruge Interinova 27.-31. prosinca.

KUD Učka, Klapa Skalin i MPZ Štorija priredili pravi Božićnu rapsodiju

Više sa portala poduckun.net ...