[VIDEO/FOTO] ODRŽANA KOMEMORACIJA: Deane počivaj u miru, a mi ćemo tragove lijepoga pokušati zadržati

Autor: Nikola Cvjetović 09.03.2023

Od Frlana su se biranim riječima oprostili Slobodan Juračić, predsjednik općinskog vijeća, Vladan Mekterović, predsjednik OO SDP-a Matulji, Viktor Peršić, ravnatelj ustanove Thalassotherapia Opatija te kćer Sabina Frlan Vujović.

Matulji - U matuljskoj općinskoj vijećnici danas je održana komemoracija za nedavno preminulog dugogodišnjeg općinskog vijećnika Deana Frlana koji je nakon teške bolesti preminuo u 59. godini života.

Komemoraciju koju je organizirao matuljski SDP čiji je Frlan bio dugogodišnji član, okupila je uz familiju i brojne uzvanike i prijatelje koji su došli odati počast i još jednom reći hvala za sve što je Frlan učinio u svojoj političkoj i profesionalnoj karijeri.

Od Frlana su se biranim riječima oprostili Slobodan Juračić, predsjednik općinskog vijeća, Vladan Mekterović, predsjednik OO SDP-a Matulji, Viktor Peršić, ravnatelj ustanove Thalassotherapia Opatija te kćer Sabina Frlan Vujović.

- Ti i ja smo više od dvajset let bili na čelu ekipe ovega našega matujskega SDP-a i va to vreme smo odelali izbori i izbori. Ponosno moren reć da smo na seh pu Matuj bili uspješni. Znaš malo si zeznul stvar, aš kad smo pred leto i pol odlučili da ćemo malo mlajen pustit da se stave na čelo, rekli smo da ćemo još jeno 20-30 let mi dva, ko oni dva stari va Mapete z nekega balkona, njurgat ma i pomoć njin ako rabi z iskustvon i znanjen. No ti si sada šal na malo previsok balkon. Znan da ćeš najviše falit Marine, Sabine i Mihaelu, ali falit ćeš i nan. Na saken sastanke i skupe ćemo gledat kade si i kad ćeš prit, poručio je Slobodan Juračić.

- Često smo razgovarali u posljednje vrijeme te je do zadnjega trenutka bio svjestan svega. Zadnjih smo desetak dana razgovarali upravo o prolaznosti vremena i zaključili kako je mozak čudan organ. Toliko lijepih, veselih trenutaka proživimo, a taj mozak uvijek ostavlja one loše za koje unaprijed odlučimo da ih treba zaboraviti. Možda je to i poruka koju svima nama šaljem – da budemo bolji, drugačiji i da na život gledamo upravo iz te perspektive, kazao je Peršić. „Na kraju se čovjek zapita to nam preostaje na kraju toga života. Preostaje nam onaj trag koji si prenio na svoju okolicu, neki obrazac ponašanja koji živimo u našem okruženju te je to ono najvažnije, zaključio je Peršić.

- Svima se od srca zahvaljujem na dolasku, a pogotovo tatinim kolegama iz općinske organizacije koji su se potrudili da ga ispratimo dostojanstveno te koji su nam u ovim najtežim trenucima pokazali da nismo sami. Svi koji ste poznavali tatu znate da ono što je radio, radio je predano, srčano i izuzetno energično. Iako on danas više nije s nama, ja se duboko nadam kako će njegove ideje i njegova djela živjeti kroz svih nas, poručila je Frlanova kćer, Sabina Frlan Vujović.

Podsjetimo, Frlan je rođen 1964. godine u Rijeci, po zanimanju je magistar ekonomije. Nakon sedmogodišnjeg rada u bankarskom sektoru, gdje je zaposlen kao pripravnik, obavljao je poslove referenta na devizno-valutnoj likvidaturi, a zatim na poziciji stručnog suradnika u Službi sredstava, plana i analize tadašnje Riadria banke d.d. Rijeka. U Ured župana Primorsko-goranske županije na radno mjesto pomoćnika pročelnika Ureda župana zaduženog za proračun i financije zaposlen je 1994. godine, gdje je temeljem propisanog postupka u državnoj službi redovito ocjenjivan kao naročito uspješan. Početkom 2000. godine imenovan je pomoćnikom predstojnice Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji te je rukovodio Službom za zajedničke poslove u okviru koje su, osim financija i proračuna, bili ustrojeni i odsjeci za pravne i kadrovske poslove, informatiku i opće i pomoćne poslove za područje Primorsko-goranske županije.

Tijekom službe u županijskoj državnoj upravi položio je pri Ministarstvu uprave i državni ispit za službenika visoke stručne spreme, odnosno Pristava I vrste zvanja. Od 2005. godine zaposlen je u Thalassotherapiji Opatija, gdje obavlja poslove rukovoditelja financijsko računovodstvene službe, odnosno pomoćnika ravnatelja za financije te ima ovlaštenje ravnatelja za provođenje sustava unutarnjih kontrola i revizije. 2013. godine imenovan je zamjenikom ravnatelja Thalassotherapije Opatija koju funkciju obnaša i danas. Aktivno je sudjelovao kao županijski predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske te kao član Predsjedništva pri donošenju odnosno potpisivanju prvog Kolektivnog ugovora za državnu upravu između Vlade Republike Hrvatske i Sindikata, a u periodu od 1998. do 2002. godine bio je član Nadzornog odbora Sindikata državnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Osim navedenoga svoje bogato iskustvo primijenio je i kroz sudjelovanje u radu brojnih javnih tijela. U svom profesionalnom radu permanentno se usavršava iz područja svog djelokruga rada od čega ističemo osposobljavanje za Upravljanje u zdravstvenim ustanovama prema programu Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika, kao i nedavno dobiveni Certifikat na poslijediplomskom usavršavanju pri Visokom učilištu Effectus – Visoka škola za financije i pravo gdje dobiva Certifikat za menadžera u zdravstvenim ustanovama. Od samog osnivanja član je Skupštine Klastera zdravstvenog turizma Primorsko-goranske županije. Sudjelovao je u realizaciji inozemnih projekata na kojima je angažiran od strane njemačkih i austrijskih tvrtki/agencija kao suradnik na istraživanju i razvoju zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj, a čiji je fokus na certificiranju bolnica, analizi zdravstvenog turizma s njemačkog stajališta, telemedicini u medicini turizma te međunarodnim perspektivama zdravstvenog turizma. Kao dugogodišnji član matuljskog SDP-a i potpredsjednik OO SDP Matulji bio je u više navrata član Poglavarstva Općine Matulji, vijećnik u Općinskom vijeću i član više općinskih odbora gdje je svojim radom i idejama podizao političke te razvojne letvice u općini Matulji. Sudionik je Domovinskog rata za što je odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti.

VIDEO

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA DEANA FRLANA: Počivaj u miru, a mi ćemo tragove lijepoga pokušati zadržati

Više sa portala poduckun.net ...