[VIDEO/FOTO] U Opatiji započeli Dani srca, pred nama je atraktivna sportska subota

Autor: Nikola Cvjetović 29.09.2022

dani_srca_opca

U Centru Gervais započelo je trodnevno obilježavanje Dana srca u organizaciji Specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija. Dani srca u Opatiji okupit će renomirane stručnjake uz raznovrstan program. Danas, na Svjetski dan srca u Centru Gervais posjetitelji su imali priliku sudjelovati u aktivnim edukativno-promotivnim kornerima.

dani_srca_opatija_2022_gervais_otvorenje__3_

Opatija - Pred nama je iznimno atraktivna sportska subota u Opatiji. Naime, u kratko vrijeme u središtu grada održat će se dvije manifestacije najavljene na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u sklopu otvaranja opatijskih Dana srca.

– CRO race se upisao u kalendar svjetski poznatih biciklističkih utrka, a Opatija je redovito dio te velike sportske priče. Peta etapa biciklističke utrke starta u 11,20 sa Slatine. Pozivam građane Opatije da se u subotu okupe uz trasu 5. etape utrke CRO Race, podrže natjecatelje i tako pošalju još ljepšu sliku o Opatiji na sve kontinente i gotovo sve zemlje svijeta. „Utrka za srce“ građanska je utrka sa startom u 13 sati sa Slatine, organizirana u sklopu obilježavanja Dana srca. Isto tako, pozivam građane koji to još nisu učinili da se priključe utrci ili je podrže na ruti kroz grad dugoj 5 kilometara. Ujedno građane molim za razumijevanje i suradnju jer će zbog potrebe organiziranja ovih manifestacija, a kako bi sve prošlo sigurno za sve sudionike i gledatelje na snazi biti zabrana prometovanja, 1. 10. 2022. od 10 do 14 sati Ulica maršala Tita (od INA-e na Slatini do Voloskog) i od 11 do 13 Nova cesta (od rotora na Panorami do križanja Nove ceste s Ulicom Matka Laginje i Ulica Matka Laginje), naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin na konferenciji za novinare.

dani_srca_opatija_2022_gervais_otvorenje__2_

U Centru Gervais započelo je trodnevno obilježavanje Dana srca u organizaciji Specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija. Dani srca u Opatiji okupit će renomirane stručnjake uz raznovrstan program. Danas, na Svjetski dan srca u Centru Gervais posjetitelji su imali priliku sudjelovati u aktivnim edukativno-promotivnim kornerima. Na „Nutrition corneru“ nutricionisti Thalassotherapije Opatija provodili su analizu sastava tjelesne mase uz pomoć pametne antropometrijske vage, a na „Bike corneru“ s virtualnim simulatorom posjetitelji su mogli testirati svoju formu. U Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer “ otvorena je izložba renomiranog fotografa Petra Kürschnera pod nazivom “Srce” koja se može se razgledati sve do nedjelje.

VIDEO

U petak se održava Simpozij intervencijske kardiologije, uz obilježavanje pet godina intervencijske kardiologije u Thalassotherapiji Opatija. U subotu atraktivnom trasom kroz Opatiju do Voloskog trčat će se „Utrka za srce“ u cilju osvještavanja građana o važnosti očuvanja zdravlja srca. Start i cilj bit će na opatijskoj Slatini, a zagrijavanje pred utrku vodit će poznati trener Mario Mlinarić. Prijave za utrku moguće su putem stranice www.danisrca.com, a sav prihod od skupljenih startnina bit će namijenjen znanstvenom istraživanju u sportu. Dani srca u Opatiji završit će u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner svečanom akademijom obilježavanja „65 godina osnutka Thalassotherapije Opatija“, a za vrijeme trajanja Dana srca crvenim će svijetlom biti osvijetljeni Djevojka s galebom i zgrada Thalassotherapije – Dubrava.

– Thalassotherapija obilježava 65 godina svoga poslovanja te tim povodom promoviramo vrijednosti na kojima smo radili godinama i prisjećamo se onih koji su u našu ustanovu ugradili sebe. Na današnji dan, obilježavamo Svjetski dan srca. Europska je unija shvatila da je vrijeme za učiniti korak dalje, obzirom na činjenicu da kardiovaskularne bolesti odnose najviše života. U Hrvatskoj više od 40 posto građana ima neku kardiovaskularnu bolest. Ministarstvo zdravstva radi na oživotvorenju programa za nacionalno zdravlje, a mi vrlo jasno odašiljemo poruku koliko je važno učiniti nešto dobro za sebe i svoje zdravlje. Odlučili smo poslati poruku o važnosti kretanja, imamo lijep odaziv na utrku, do sada nam se prijavilo više od 200 trkača, poručio je ravnatelj Thalassotherapie prof. dr. Viktor Peršić.

dani_srca_opatija_2022_izlozba_petar_kurchner__4_

– Jesenski period u Opatiji donosi vrhunac kongresne sezone, a ovim manifestacijama šaljemo važnu poruku kako sami moramo više paziti na svoje zdravlje. Specijalnoj bolnici Thalassotherapiji čestitam 65. obljetnicu rada, Thalassotherapija je jedan od glavnih osnova zdravstvenog turizma u Opatiji. Utrci za srce, ove subote, prethodi vrhunsko svjetsko sportsko događanje s više od 200 natjecatelja, CRO race, događaj je to enormnog medijskog potencijala, prvenstveno usmjeren na nacionalnu promociju, kroz koju i kadrovi prekrasne Opatije odlaze u svijet, poručila je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić.

U Opatiji otvoreni Dani srca

Više sa portala poduckun.net ...