[VIDEO/FOTO] ZTC slavi rođendan: Subota u znaku biciklističkih Downmall vratolomija

Autor: Nikola Cvjetović 17.09.2022

Veliku foto galeriju i video prilog donosimo u nastavku teskta...

Rijeka – Ovo je već druga slavljenička subota ZTC-a koji obilježava svoj 10. rođendan, a danas je bila u znaku biciklizma. ZTC se na sva tri nivoa na sat vremena pretvorio u biciklističku stazu i to za downhill disciplinu. Članovi Biciklističkog kluba Team Road izvodili su vratolomije na biciklima punih sat vremena. Kako je ovo prvi puta da se u Hrvatskoj uopće upriličuje sličan spektakl kojeg su nazvali Downmall. Nakon atraktivnih vožnji stepenicama i rampama postavljenim na sva tri nivoa biciklisti su se spustili na najniži nivo garaža gdje se održala i najteža vožnja odnosno vožnja sporosti te su se prisutni mogli okušati u vožnji spretnosti.

Osim biciklista na strunjačama u garaži su polaznici Gimnastičke škole Vita izvodili vratolomije na strunjači te su treneri upućivali zainteresiranu djecu kako izvesti osnovne gimnastičke forme.

Sportski dan prati i humanitarna akcija, a posjetitelji u periodu od 14 do 2 sati, a u organizaciji Lions kluba Korzo iz Rijeke, ZTC-a, Hervisa i Udruge „Srce za nju“ mogu sudjelovati u donatorskoj akciji "Jedna majica - jedan dobrovoljni prilog" koja je namijenjena prijevozu bolesnih žena od kuće do liječnika.

Dan završava edukativnom i zabavnom predstavom „Klaun u prometu“ s početkom u 18 sati, a posjetitelje ZTC-a i danas očekuju Sretna vrata!

VIDEO

Downmall ZTC - Održano jedinstveno biciklističko natjecanje

Više sa portala poduckun.net ...