Vikend u prometu: najveća brzina izmjerena u Matuljima, alkoholizirani rekorder ponovno na Viškovu

Autor: Portal Poduckun 20.03.2023

Obojica vozača su prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Rijeka/Matulji/Viškovo- Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 221 prometni prekršaj.

Od tog broja 51 je prekršaja prekoračenja brzine, 31 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 23 se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježeno je devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan prekršaj zabrane upravljanja vozilom i upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 98 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 70 km/h evidentirana je 19. ožujka oko 16 sati u Matuljima. Navedenom brzinom, vozilom marke Smart, riječkih registracijskih oznaka upravljao je 58-godišnji vozač na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 50 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,49 g/kg izmjerena je 17. ožujka oko 23 sata 50-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen na području Viškova.

Obojica vozača su prekršajno sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su tri osobe lakše, a dvije teže ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Više sa portala poduckun.net ...