ŽLICA nastavlja s podrškom mladima i u 2023. godini

Autor: Marina Pauletić 03.02.2023

Foto: arhiva

Žmergov lokalni info-centar za mlade, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Grada Opatije, nastavlja s provedbom niza aktivnosti i usluga namijenjenih mladima.

Opatija - Sigurno je! ŽLICA i u ovoj godini nastavlja „hraniti“ mlade u Opatiji kvalitetnim i relevantnim informacijama, savjetima, radionicama, prilikama za kreativno izražavanje, volontiranje, sudjelovanje i aktivno uključivanje.

Najveće priznanje u radu s mladima kroz ŽLICU je činjenica da sve više njih prepoznaje i sudjeluje u nizu aktivnosti kreiranih upravo prema njihovim potrebama i interesima te koristi usluge „zelenog“ info-centra za mlade. Iz tog razloga, Žmergo s velikim zadovoljstvom, u partnerstvu s Gradom Opatija, a od ove godine i Gradskim društvom Crvenog križa Opatija, nastavlja s najrazličitijim oblicima podrške mladima, a sve kroz prizmu održivog razvoja.

Osim specijaliziranog weba za mlade Fermaj, mjesečnog e-magazina za mlade i Facebook grupe ŽLICA, i ove godine održat će se različiti javni događaji uoči obilježavanja datuma važnih za okoliš kao i mlade. Evo odmah i najave - pripremamo akciju povodom Dan ružičastih majica - zabilježite si u kalendare 22. veljače!

Foto: arhiva

Na temelju povratnih informacijama mladih, pripremili smo brojne radionice koje su u protekloj godini bile pravi hit među mladima - radionice kuhanja, okolišne fotografije, reuse-a, preživljavanja i druge.

A tu je i nezaobilazni „Zeleni life-hack” - nagradni natječaj kreativne upotrebe otpada s ciljem promocije održivih rješenja i navika u svakodnevnom životu, kao i platforma za “zelene” poduzetničke inovacije mladih.

Kroz projekt će se nastaviti razvijati i promovirati volontiranje mladih kako u lokalnoj zajednici tako i međunarodno. Stoga će mladi imati priliku sudjelovati u brojnim akcijama čišćenja, ali i projektima međunarodne mobilnosti putem programa Europske snage solidarnosti i Erasmus+ kroz koje mogu steći vrijedne vještine i kompetencije u pogledu budućeg zaposlenja i djelovanja u vlastitoj zajednici.

Kao i u prethodnoj godini, aktivno uključivanje mladih u stvaranje održive zajednice imperativ je ovogodišnje provedbe i jedan od najvažnijih ciljeva Žmergovog lokalnog info-centra za mlade, stoga očekujte puno prilika i poziva za sudjelovanje. Ne propustite doći po nova znanja, vještine, druženje, a sve kroz dobru zabavu.

„Čekamo vas u prostoru info-centra, uokolo „na terenu“ i na svim online kanalima komuniciranja!“, poručili su iz Žmerga.

Više sa portala poduckun.net ...