VIDEO: Karneval @ Opatija

dule_bonaca_sm…Međunarodni Carneval Cup 2011., 15. Dječji karnevalski korzo, 2. Art pust, 2. Maškarani klapski maraton, 3. Opatijska pusna girandola, Balinjerada, 2. Pusna maneštra…
…u nastavku teksta pročitajte sve vezano za ovogodišnji opatijski pust, a kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u nastavku teksta…

Opatija – Maškarano ludilo u Opatiji započeto dizanjem pusta na Antonju, nastavlja se ovog vikenda. Naime, sva najavljena događanja počinju s regatom Međunarodni Carneval Cup 2011. u jedrenju, koji će se održati akvatoriju pred Opatijom od 18. do 20. veljače. Završnim danom Carnival kupa, slijedi 15. Dječji karnevalski korzo, kada oni najmlađi dolaze ‘pod svjetla reflektora’.
djecji_korzo
Točno u 13 sati, trideset i tri dječje maškarane grupe s oko dvije tisuće maškaranih klinaca i klinceza prodefilirati će glavnom ulicom do Slatine, gdje ih očekuje zabava uz Cicibele, u velikom grijanom šatoru. Za one starije treba napomenuti da će promet biti zatvoren od Ambasadora do Slatine u razdoblju od 12 do 16 sati.
Udarni maškarani vikend započinje s drugim po redu Art pustom, 25.veljače, a trajati će od podna do 18 sati pod motom ”Dođi kad stigneš”. U ulici ispred caffe bara ”Barić” možete objesiti svog osobnog Pusta za kojega smatrate da je kriv za svako zlo u prošloj godini, pa ga tako možete okriviti i za minus na računu. Idejni začetnik ove manifestacije je umjetnik Saša Jantolek, a sudjelovati će slikari našega kraja poput Claudia Franka i likovne udruge ”Kreativa”, no mogu se uključiti i svi građani.
Liburnija.net TV – 1. Maškarani klapski spektakl @ Volosko

Istoga dana u 19 i 30 sati u Zlatnoj dvorani hotela Imperijal započeti će 2. Maškarani klapski maraton u organizaciji ženske klape ”Volosko”, a upravo će klapa Volosko otvoriti klapski maraton s dvije pjesme: Dalmatinska elegija i Bira (Battifiaca).
klapski_maraton
Sve klape moraju biti maskirane i otpjevati će jednu pjesmu koja nije baš uobičajena za klapsko pjevanje, a uživati ćemo u slijedećim klapama Trabakul iz Kostrene, Škrljevo iz Škrljeva, Kanat iz Kostrena, Senjkinje (ž) iz Senja, Kvarner iz Bakra, Mirakul iz Veprinca, Kamelija (ž) iz Opatije, Sv. Petar iz Sv. Petra u šumi, Boškarin iz Huma, Kirice (ž) iz Grižane, Pinguentum iz Buzeta, Vokalisti salone iz Solina te klapa iznenađenja. Program će voditi Dražen Turina – Šajeta, a u pauzi će nas zabavljati Duo Bonaca.
Ove godine birati će se najbolja maškarana klapa, najbolja pjesma, najbolja izvedba, najbolja koreografija, a svi pobjednici će biti prigodno nagrađeni.
Već drugoga dana, u subotu 26.veljače održati će se 3. Opatijska pusna girandola koja od ove godine postaje međunarodna, a na povorci će se predstaviti dvadesetak grupa i dva puhačka orkestra. Ove godine sudjelovati će i gosti iz Italije i Slovenije.
Povorka će krenuti sa Slatine u 14 sati prema Tržnici. Prvi punkt biti će na terasi hotela Imperijal gdje će svirati Bonaca, a voditelji su L’entertainment – animation team Liburnija Riviera Hotela, drugi punkt će biti na platou preko puta Tisak medie gdje će svirati Reggae bend i Tvrdokorne mrlje, na trećem punktu će svirati i voditi Le Salpe, a četvrti punkt će biti u Lounge baru Monokini gdje će nastupiti razni DJ-i, pod vodstvom udruge AKT. Ispred tržnice na glavnoj bini voditelji su Nina Dukić i Neno Pavinčić, a nakon povorke oko 16 i 30 sati započinje zabava uz Koktelse. Na ovogodišnjoj Balinjeradi, koja se će se održati u nedjelju, 27. veljače, osim domaćih snaga sudjelovati će i gosti iz inozemstva među kojima su i gosti iz Turske. Program započinje u 9 sati, a zvanični start je u podne. Ove godine bira se i kraljica Balinjerade koja ima priliku zamijeniti dugogodišnju kraljicu Barbaru Dukić.
Liburnija.net TV – 2. pusna Girandola @ Opatija

– Ove godine Balinjerada će dobiti još jednu žešću točku na ekologiju kako bi se osvrnuli na ekološki način života. Nadamo se da će doći što više vozila na balinjerama koji će prezentirati ekologiju. Niz trasu će nas zabavljati Tvrdokorne mrlje, Lovranski Refuli, Mustafi, Cicibeli, Le Salpe, poručili su organizatori.
manestra
Drugo po redu kuhanje maneštre, pod nazivom Pusna maneštra, održati će se, 3. ožujka u 18 sati, u Grand hotelu Adriatic. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha u kuhanju maneštre, ove godine svoju kulinarsku priliku dobile su udruge koje će biti pojačane s jednom poznatom osobom iz našega kraja. Organizatori su Glazbena škola Tarla i Ugostiteljska škola Opatija predvođena ravnateljem Damjanom Miletićem, a program će voditi Dražen Turina – Šajeta.
Opatijski maškarani šušur završava u utorak, 8. ožujka, spaljivanjem Pusta u 12 sati.
Obavijest o zatvaranju ceste
15. Dječji karnevalski korzo
Za sav promet glavna cesta, od Ambasadora do Slatine, biti će zatvorena u razdoblju od 12 do 16 sati.
3. Pusna girandola
Od 13 sati biti će zatvorena cesta na dionici Slatina – Tržnica do 16 i 30 sati. Nakon povorke otvoriti će se cesta od Slatine do ulaska u opatijski mul, dok će do 20 sati cesta biti zatvorena do Ambasadora.
Balinjerada
Cesta će za vrijeme trajanja Balinjerade biti zatvorena od 9 do 13 sati na području od ulaska u opatijski mul do Slatine.
Liburnija.net TV – Balinjerada 2010 @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Maškarani malonogometni humanitarni turnir @ Opatija
FOTO: Mića zvončarska smotra @ Bregi
VIDEO, FOTO: Lepi naš pusni kraj @ Opatijski portun
Pusni vodič za vikend @ Liburnija
Izložba: Lepi naš pusni kraj @ Opatijski portun
Nazdolun se i drek tače @ Matulji
Izložba: Pusneh fotografij @ Ičići
Pusna događanja za vikend @ Matulji i Kastav
FOTO: Sex, alkohol & polka @ Maškarani kampus
VIDEO: Sako leto na Antonju, pusta dižemo na pal…
FOTO: Antonja pul Matuj…
FOTO: Za se je kriv – Konzumnist @ Opatija
FOTO: Ivić finil na marune @ Lovran
Sva tri će viset @ Kastav
2. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija
VIDEO: Stiže Maškarani kampus @ Matulji
FOTO: Neka visi Hans!!!
VIDEO: Prihaja Pust!
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net