[FOTO] Opatijski osnovnoškolci predstavili naučeno prigodnim programom na talijanskom

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.06.2022

talijanske skole vrtici 2022 gervais vivana calderara  19

- U današnje vrijeme globalizacije, razvojem novih medija i novih sredstava komunikacije, važnost poznavanja nekog drugog jezika postalo je nezaobilazno, naglasila je ravnateljica škole Milana Međimorec.

talijanske skole vrtici 2022 gervais vivana calderara  21

Opatija - Osnovna škola Rikard Katalinić-Jeretov Opatija organizirala je u suradnji sa Zajednicom Talijana predstavljanje programa izvannastavne aktivnosti talijanskog jezika koju pohađa 90 učenika ove škole, a vodi učiteljica Ivana Uremović Gašić. Ova školska ustanova prepoznala je važnost učenja drugog stranog jezika od najranije dobi osnovnoškolskog uzrasta djeteta, budući da ovakvim učenjem dijete ne razvija samo svoje kognitivne sposobnosti već jača i svoje socio-emocionalne kompetencije.

talijanske skole vrtici 2022 gervais vivana calderara  8

- Svijet 21. stoljeća višejezičan je i multikulturalan svijet, koji iziskuje poštivanje i razumijevanje drugih naroda, kultura, jezika i običaja. U današnje vrijeme globalizacije, razvojem novih medija i novih sredstava komunikacije, važnost poznavanja nekog drugog jezika postalo je nezaobilazno, naglasila je ravnateljica škole Milana Međimorec.

- Osobito je važno naglasiti da je i Grad Opatija, kao naš osnivač, bio suglasan podržati naša nastojanja ovakvom pristupu poučavanja, te je od ove školske godine financirao rad učiteljice Ivane Uremović Gašić. Ovom prilikom im se na tome zahvaljujemo, zaključila je ravnateljica.

Opatijski osnovnoškolci predstavili se prigodnim programom na talijanskom