Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo

gastro_smVolosko – Kako i sam vlasnik Le Mandraća, poznati kuhar Deniz Zembo kaže: Le Mandrać je jedna prelijepa priča, budite dio nje…
A priča počinje u samoj primorskoj lučici – mandraću, odakle i specifično ime jednoga od najboljih hrvatskih restorana, smještenog u samom centru starog ribarskog Voloskog i neposredno uz početak ili završetak šetnice Lungo Mare.

Deniz Zembo

Deniz Zembo


Ovdje u modernom, ali opuštajućem ambijentu možete uživati u spoju vrhunskih specijaliteta i pomno odabrane vinske karte uz šampanjac na čaše, koji rezultiraju jedinstvenim gastronomskim iskustvom.
– Kad smo otvorili restoran htjeli smo na inovativan način predstaviti tradicionalnu hranu. Pri pripremi hrane koristimo isključivo autohtone i sezonske namirnice, tako da našu ”novu fritaju” pripremamo s divljim šparogama, pjenom od tartufa, pršutom i škampima, objasnio nam je Deniz Zembo, vlasnik Le Mandraća.
Jelovnik restorana je koncipiran iz dva dijela; prvog à la carte i drugog istraživačkog.
À la carte ponuda se mijenja ovisno o ponudi sezonskih namirnica i inspiraciji glavnog chefa, dok degustacijski meni predstavlja vrhununac doživljaja objedovanja, a sam je koncept eno-gastro istraživanje.
Čokoladni Fudge

Čokoladni Fudge


U njemu će vam chef prezentirati trenutnu inspiraciju i svoja umijeća.
– Ono na što smo posebno ponosni to su slastice koje proizvodimo u vlastitoj kuhinji. Sladoled proizvodimo od prirodnih namirnica, bez ikakvih aditiva i zato je čokoladni fudge prava poslastica za sve ljubitelje slatkog. Tko bi odolio pečenoj čokoladi, sladoledu od kruške i ružmarina u toplom frapeu od bijele čokolade i limete? – zapitao se je Deniz.
Ovo je zasigurno pravi izazov za eno-gastro znalce, ali i one koji to tek žele postati!
Tradicionalni okusi
Imati ćete priliku probati jela koja izgledaju spektakularno, a s druge strane njihov tradicionlalni okus pomalo je starinski.
Le Mandrać je artikulirao ono što danas nazivamo tradicionalnom hrvatskom kuhinjom na inovativan način, te nastoji povezati moderne kuharske tehnike i trendove s ultimativno vrhunskim sastojcima, poput kvarnerskog škampa, jadranske hobotnice ili pak tartufa.
Filet od jelena s gradela s pjenicom od cikle i gatin dohinoise od cikle

Filet od jelena s gradela s pjenicom od cikle i gatin dohinoise od cikle


– Također, kada pričamo o inovativnosti i školjke se mogu pripremiti na drugačiji način. U Le Mandraću možete probati gratinirane capesante s pjenicom od parmezana i peršina, dodao je Zembo.
Bijela palenta s kvarneskim škampom i redukcijom od pomidora i sipinog crnila

Bijela palenta s kvarneskim škampom i redukcijom od pomidora i sipinog crnila


– Vinska karta nam sadrži oko 150 etiketa, no trudimo se predstaviti mlade vinare, još neotkrivene talente, a najviše promoviramo nepoznata imena ”svijeta malvazije”, pohvalio se je Deniz.
Ovakav pristup su prepoznali i stručnjaci iz renomiranog gastro vodiča Gault Millau i u izdanju za 2010. godinu dodijelili Le Mandraću visokih 17 bodova, čime mu je pripalo prvo mjesto u Hrvatskoj.
Jelo “nova fritaja”s kvarnerskim škampima, tartufima i divljim šparogama ocijenjeno je s 19 bodova od mogućih 20 bodova, kao najinovativnije i najmaštovitije jelo u Hrvatskoj.
– Također, ovim putem pozivam sve, zainteresirane za jedno posebno gastronomsko istraživanje da dođu u Le Mandrać i probaju ”Mini degustacijski meni”, koji je sastavljen od četiri slijeda: hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo i desert, pozvao je Deniz Zembo.
terasa
Info:
Restoran
Le Mandrać
Obala F. Supila 10, Volosko
Tel: +385 51 701 357
.
.
Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net