Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom

imperijal_sm…na sastanki čelnika razmatran tekst nagodbe između Vlade i SN Holdinga…
…čeka se potez Hanfe…

Opatija – Načelnici Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage – Mario Ćiković, Emil Gržin i Ratko Salamon održali su s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem zajednički sastanak u njegovu uredu, a glavna tema dnevnog reda bila je nagodba Vlade i SN Holdinga oko prijenosa vlasništva nad Liburnia Riviera Hotelima.
Time su nastavljene redovne konzultacije liburnijskih jedinica – dioničara LRH – o rješavanju ključnog pitanja, ne samo najveće liburnijske tvrtke, već i lokalne zajednice u cjelini, a sudeći prema izjavama nakon sastanka tekst nagodbe kojom bi se poništio ugovor iz 2007. godine kojim su jedinice lokalne samouprave postale vlasnici kontrolnog paketa dionica, ali ne i vlasništvo nad dionicama, ocijenjen je veoma korektnim i prihvatljivim. U idućem razdoblju nacrt nagodbe bit će dostavljen opatijskome Gradskom vijeću, odnosno općinskim vijećima Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage, a opatijski je graodnačelnik Dujmić kazao kako vjeruje kako će se nakon prihvaćanja nagodbe poništiti i odluka Hanfe o obvezi objave ponude za preuzimanjem svih dionica tvrtke.
Odluka Hanfe još se čeka, no ova državna agencija u dosadašnjim je medijskim objavama naglasila kako će pripaziti da u čitavom procesu ne budu oštećeni mali dioničari.
lrh_grad
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima

error: Content is protected !!