Uskoro Zakon o LRH

liburnija_rhOpatija/Zagreb – Uskoro bi Sabor trebao raspravljati o ”Zakonu o LRH” koji će se u hitnoj proceduri naći nakon zahtjeva Kluba zastupnika SDP-a koji je podržala i premijerka Jadranka Kosor, javio je Novi list.
Radi se o prijedlogu promjene aktualne zakonske legislative vezane uz preuzimanje trgovačkih društava, koju je inicirala opatijska lokalna samouprava nakon odluke Hanfe koja Opatiju obvezuje da osigura sredstva za obavezno preuzimanje svih dionica LRH vrijednih preko milijarde kuna.
Prema prijedlogu, jedinice lokalne samouprave bit će oslobođene ovog ”nameta” jer jasno je da u njihovim slučajevima stjecanje kontrolnog paketa nekog trgovačkog društva ne znači želju za upravljanjem čitavim društvom nego na utjecaj na poslovnu politiku kako bi ona bila usklađena s javnim interesom.
Kako objašnjava Novi list, nakon što se zakon usvoji, Grad Opatija više neće biti obavezan dati ponudu za preuzimanje društva Liburnia Riviera Hoteli, a ista izmjena olakšat će gradovima Rabu i Crikvenici koji su stekli udjele u poduzećima Imperial i Jadran.
Budući da ovaj prijedlog, čini se, ima podršku i SDP-a i HDZ-a, ne bi trebalo sumnjati u njegovo konačno usvajanje i priliku da se Sabor pojavi kao ”deus ex machina” u raspletu nemoguće situacije koja je zadesila novu gradsku vlast na početku njenog mandata.
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor
Grad Opatija o LRH
Tjedni retrovizor
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Vijećnici o vodi, sigurnosti, parkingu, benzinskoj pumpi
Liburnijska destinacija u očima političara
Dora 2010. u Opatiji
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima
Usvojeni programi za izgradnju kapitalnih objekata