19. Drvno-tehnološka konferencija u Opatiji

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.06.2022

Ove se godine na konferenciji raspravlja o ključnim izazovima i prilikama u sektoru, analiziraju aktualna tržišna kretanja i trendovi, a očekuje se i predstavljanje novih tehnoloških rješenja za unaprjeđenje proizvodnje i poslovnih procesa.

Opatija - U Opatiji se održava 19. Drvno-tehnološka konferencija, središnji skup drvoprerađivačkog i šumarskog sektora jugoistočne Europe. Ove se godine na konferenciji raspravlja o ključnim izazovima i prilikama u sektoru, analiziraju aktualna tržišna kretanja i trendovi, a očekuje se i predstavljanje novih tehnoloških rješenja za unaprjeđenje proizvodnje i poslovnih procesa.

U fokusu je i daljnji rast i jačanje ovog ključnog gospodarskog sektora, koji dobiva novi zamah zahvaljujući novim EU politikama i svom niskougljičnom aspektu, ali i značaju u revitalizaciji ruralnih područja. Opatijski skup još od 2004. godine okuplja široki spektar sudionika iz drvoprerađivačkog, šumarskog i energetskog sektora, predstavnike nevladinih organizacija i znanstveno-istraživačke zajednice, donositelje odluka, investitore i projektante, dobavljače tehnologija te sve ostale u čijem je interesu osnaživanje drvne industrije Hrvatske i regije.

– Iznimno nam je drago što je Opatija, već tradicionalno, mjesto održavanja Vaše stručne konferencije. Kao i cjelokupno gospodarstvo i drvno-prerađivački sektor tijekom prošlih godina suočio se sa značajnim problemima uslijed korona krize, ali ujedno i s novim poslovnim izazovima i mogućnostima koje donosi poslovanje u skladu s novim tehnologijama. Danas se, nažalost, suočavamo i s drugim problemima koji se odražavaju na globalne tokove. Ukrajinska kriza, kriza energetskog sektora ostavljaju nove nesigurnosti u poslovanju i planiranju. Pred svima nama su sveobuhvatne društvene i razvojne promjene. Od državne do lokalne razine svjesni smo potrebe primjene novih modela poslovanja i održivih razvojnih smjerova, uz primjenu modernih tehnologija. Pritom je uvijek važno da struka vodi glavnu riječ i određuje pravila, kazala je zamjenica Đukić na otvaranju konferencije.

Više sa portala poduckun.net ...