Dječji vrtić Viškovo: Početkom svibnja upis djece u cjelodnevni redoviti jaslički program

Autor: Andrea Načinović 28.04.2022

Za upis djece u jaslički program za sljedeću pedagošku godinu preostala su 52 mjesta.

Viškovo – Dječji vrtić Viškovo će početkom mjeseca svibnja raspisati Natječaj za upis djece u cjelodnevni redoviti jaslički program za pedagošku godinu 2022./2023. Na osnovu podnesenih zahtjeva za nastavak korištenja usluga za djecu koja već pohađaju Dječji vrtić Viškovo utvrđeno je da su za sljedeću pedagošku godinu popunjeni svi kapaciteti vrtićkog programa u matičnom objektu u Viškovu kao i u područnom objektu u Marčeljima. Za upis djece u jaslički program za sljedeću pedagošku godinu preostala su 52 mjesta.

„Prijave za upis djece u jaslički program Dječjeg vrtića Viškovo ove se godine, po prvi put, provode isključivo putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e-Građani. Provodit će se u razdoblju od 12. svibnja do 20. svibnja 2022. godine. Implementacijom ove usluge roditeljima želimo osigurati što jednostavniji i napredniji sustav za prijavu upisa djeteta u vrtić. Aplikaciju e-Upisi razvio je Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, a njezina je velika pogodnost što prijavu za upis roditelji mogu poslati iz vlastitog doma. Kako bi roditelji spremno dočekali upise, molimo ih da provjere valjanost svojih vjerodajnica za pristup portalu e-Građani“, ističe ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić.

Aplikaciji e-Upisi moguće je pristupiti putem poveznice https://vrtici.e-upisi.hr/ na kojoj se nalaze i upute za korištenje sustava. Jedna od prednosti sustava e-Upisi jest povezanost s državnim servisima, odnosno mogućnost pribavljanja dijela potrebne dokumentacije za prijavu upravo putem sustava e-Građani. Popis obvezne dokumentacije i dokaza o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu koje je roditelj dužan priložiti prilikom podnošenja prijave za upis, sadržan je u Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Viškovo koji će biti dostupan na web stranici vrtića. Prilikom kreiranja i predaja e-Prijave roditelj nije dužan ispuniti inicijalni upitnik u sustavu e-Upisa. Prijavi se obvezno mora priložiti potvrda o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu. Samo iznimno, u situaciji kada roditelj iz objektivnih razloga nije u mogućnosti izvršiti prijavu putem aplikacije, prijavu u njegovo ime može podnijeti administrator vrtića.

Prijava se boduje na temelju dostavljene dokumentacije. Roditelji imaju mogućnost ponovno pristupiti aplikaciji e-Upisi od 23. svibnja do 03. lipnja 2022. godine i provjeriti trebaju li svojoj prijavi dodati još neki dokument koji nedostaje.

Sve obavijesti u vezi upisa mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:
• 031/663-755 ili na e-mail adresu: helpdesk@skole.hr
• 051/256-844 ili vrtic-viskovo@vrtic-viskovo.hr, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 16 sati

Odluka o privremenim rezultatima upisa bit će objavljena 06. lipnja 2022. godine na oglasnoj ploči i službenoj web stranici Dječjeg vrtića Viškovo. Roditelj ima pravo na pismeni prigovor na privremenu odluku u dijelu koji se odnosi na podnesenu prijavu u roku od 3 dana od objave privremene odluke. Prigovor se u pravilu dostavlja u pisanom obliku, putem elektroničke pošte.

Nakon donošenja odluka po prigovorima utvrđuje se konačna lista. Prije uključivanja djeteta u odgojno-obrazovni program, roditelj je obvezan potpisati ugovor te obaviti inicijalni razgovor uz prisutnost djeteta. Nakon potpisa ugovora i predaje Zahtjeva za sufinanciranje redovnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Općini Viškovo, djeca počinju pohađati vrtić od 01. rujna 2022. godine, kada i počinje pedagoška 2022./2023. godina.

Više sa portala poduckun.net ...