[FOTO] Otvoren osmi Wine ViP Event

Autor: Nikola Cvjetović 28.02.2024

U humanitarnoj večeri u konobi Ribica i na eventu u hotelu Bonavia prikupili smo vrlo lijepih 2.923, 97 € a biti će vjerujemo još i direktnih uplata na račun Lige protiv raka PGŽ, poručili su organizatori.

Rijeka - Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih stručnjaka Wine Vip Event, koja za cilj ima edukaciju, podizanje kvalitete usluge te povezivanje lokalnih proizvođača i ugostiteljsko-turističkog sektora koju, uz brojne partnere otvorila je svoja vrata po osmi put u Grand Hotelu Bonavia.

U ime Turističke zajednice Kvarnera i Primorsko-goranske županije, okupljenima se na otvorenju obratila direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov koja je tom prigodom istaknula važnost ovakvih događanja u povezivanju aktera u turizmu i ugostiteljstvu, ali i promocije lokalnih proizvođača kako bi se kreirao jedinstven turistički doživljaj.

Posebnost događaja je da se gostima omogućuje besplatan ulaz, brojne edukacije, predavanja i stručne radionice, po čemu je Wine Vip Event prepoznat od strane profesionalaca, a tražilo se i mjesto više. Edukativni dio programa otvoren je panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, ugledni kvarnerski ugostitelj i vlasnik poznatog restorana Rivica Dražen Lesica, direktorica Gastronauta Karin Mimica, te predstavnik TZ grada Rijeke Marko Mikašinović. U nastavku je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. Sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, pojasnila je Iva Šetina Voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu. Posebno se istaknula radionica najboljeg hrvatskog sommeliera za 2023. godinu Kristijana Harjača, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac, dok je pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice održana degustacijska radionica „3 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“. O crnim vinima sa položaja Contarini (Pinot crni i Petit Verdot), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi.

Wine ViP Event naglašava hrvatske proizvođače i prezentaciju lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, uz mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanja s aktualnim trendovima u poslovanju. Kao i ranije, događanje ima humanitarni karakter pa je tako ususret konferenciji, dan ranije, održana donatorska večera, a sva prikupljena sredstva će biti donirana Ligi protiv raka Primorsko-goranske županije.

S fokusom na male proizvođače sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Rijeci, među mnogima, svoju ponudu predstavili Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir, PZ Vrbnik, destilerija Suza T.B., pivovara Morčić, Buretić Bregi suhomesnate delicije, destilerija Krulčić, slastice i likeri Bakine čarolije, Veleučilište PAR, Červar i Rheos maslinova ulja, te brojni drugi.

Partneri događanja, u organizaciji Dantesa Begića i tima agencije Ricera Mercato, su Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Hrvatska turistička zajednica, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Otvoren osmi Wine ViP Event

Više sa portala poduckun.net ...