[FOTO/VIDEO] Sjajnim nastupima članovi Folklornog ansambla Zora proslavili 75. rođendan

Autor: Marina Pauletić 03.12.2023

Davne 1948. godine osnovan je opatijski folklorni ansambl koji godinama istražuje i umjetnički prikazuje bogatu hrvatsku glazbenu i plesnu tradiciju.

Opatija – Sinoć je u prepunom opatijskom centru Gervais Folklorni ansambl „Zora“ Opatija održao veliki slavljenički koncert kojim je proslavio 75 godina postojanja. Na pozornici su, osim sadašnjih članova, nastupali i nekadašnji članovi ansambla, a nije ih nedostajalo niti u publici.

Publike je imala prilike uživati u pjesmama i plesovima liburnijskog zaleđa, Krčkom tancu, istarskom Balunu, Bunjevačkim pjesmama i plesovima, pjesmama i plesovima iz Baranje te Prigorja, Posavine i Like. Program je vodila Nina Dukić Srok te je večer ispunjena pjesmom i plesom protekla u trenu.

Kroz Zoru su prošle mnoge generacije Opatijaca, ona je postala središnje mjesto društvenog života, susreta, prijateljstava, u Zori su se rađale ljubavi, stvarale obitelji. Tijekom ovih 75 godina kroz ansambl je prošlo više od 1500 članova. Otplesali su više od 4000 nastupa u zemlji i na brojnim turnejama diljem Europe i u SAD-u.

Više pogledajte u našem video prilogu i velikoj foto galeriji.

VIDEO