Gastromanifestacija Gljivijada ove subote u Klani

Autor: Nikola Cvjetović 05.10.2023

Cjelodnevni program započeti će u 9 sati okupljanjem ispred Općine te edukativnom šetnjom klanjskom šumom, područjem poznatim kao gljivarsko odredište, uz berbu gljiva.

Klana - U subotu, 7. listopada, u Klani će se, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Općine Klana, te u suradnji s Udrugom gljivara Ožujka i TZ-om grada Kastva, održati 15. po redu gastromanifestacija Gljivijada.

Cjelodnevni program započeti će u 9 sati okupljanjem ispred Općine te edukativnom šetnjom klanjskom šumom, područjem poznatim kao gljivarsko odredište, uz berbu gljiva. Nakon toga na parkiralištu iza Općine slijedi kulinarska radionica Gljive na roštilju (u 13 sati) i natjecanje u kuhanju kotlića od gljiva i palente (od 14,30). Otvorenja izložbe gljiva održati će se u velikoj vijećnici u 19 sati, uz nastup Pjevačkog zbora Matko Laginja i prigodno predavanje Ervina Raguzina. Izložba će biti otvorena u nedjelju i ponedjeljak od 10 do 18 sati.

Ugostiteljski dio u poslijepodnevnim satima povjeren je Caffe Baru Fojka, a za glazbeni dio zabave pobrinuti će se Trio Vox.
Više sa portala poduckun.net ...