[FOTO/VIDEO] Pješke pa polako: Nakon poskupljenja cijene parkiranja, putnici iz Zračne luke Rijeka do autobusa pješačili

Autor: Marina Pauletić 04.05.2024

Većina putnika bila je starije životne dobi.

Rijeka – Dan nakon što smo pisali o izuzetnom poskupljenju cijena parkiranja parkirališnog prostora Zračne luke Rijeka koje su donesene praktički preko noći, stigli su i prvi rezultati ove odluke – njemački gosti koji su jutros stigli zrakoplovom iz Frankfurta na Krk do svog su autobusa propješačili. Putnici, od kojih je većina starije životne dobi, prehodali su nekoliko stotina metara od zračne luke do ulaznih rampi u samu zračnu luku. Srećom, nije padala kiša.

Potkrijepit ćemo poskupljenje primjerom: prema novom cjeniku sezonska pretplata za shuttle i povremeni prijevoz iznosi 2.900 EUR, dok je ista pretplata prošle godine stajala 825 EUR. Sezonska dozvola za autotaxi vozila ove godine iznosi 1.800 EUR, prošle je godine koštala 825 EUR.

Današnji putnici stigli su u aranžmanu turističke agencije Katarina Line, autobus ih je s Krka odveo u Opatiju, gdje će se potom ukrcati na brod za krstarenje Kvarnerom. S obzirom da je usluga ugovorena mnogo ranije te da su agencije i autobusni prijevoznici o navedenom poskupljenju bili obaviješteni s velikim zakašnjenjem, nije im preostalo drugo nego li obavijestiti goste kako će do autobusa morati propješačiti.

„Ovakvo povećanje je neprihvatljivo za turističke agencije koje su svoje aranžmane po starom cjeniku prodale još prošle godine. Donošenje takvih promjena samo deset dana prije dolaska prvog leta je neprofesionalno i nedopustivo. Pozivam na brzu reakciju resornog ministarstva i svih relevantnih institucija kako bi se riješio ovaj problem koji ima ozbiljne posljedice po turistički sektor i reputaciju Hrvatske kao turističke destinacije“, izjavio je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

„Nakon ovakve odluke Zračne luke Rijeka strani turoperatori već su najavili povlačenje naše regije iz svojih aranžmana, a lokalne agencije su izrazile nemogućnost dovođenja gostiju preko Zračne luke Rijeka. Ovakvi potezi će još više smanjiti trud turističkog gospodarstva oko povećanja dolaska avio gostiju na Kvarner te narušavaju konkurentnost kvarnerskog turizma i ugled cijele turističke destinacije“, kazala je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

VIDEO

<

Više sa portala poduckun.net ...