[U OKU KAMERE] Raskopan Pasjak, radnika nema, a Uskrs i početak turističke sezone pred vratima

Autor: Nikola Cvjetović 18.03.2024

Briga mještana, ali i sve teže prometovanje izazvalo čitav niz reakcija.

Pasjak - Uskrs je pred samim vratima, time i početak turističke sezone, a jedan od najbitnijih ulaza u zemlju, onaj na Pasjaku goste dočekuje potpuno neprikladno. Raskopana prometnica, prašina, prometne gužve... Sve bi se to možda moglo i pregrmjeti, kažu mještani tog pograničnog područja, kad bi se vidjelo da radovi napredaju. Međutim, kako navode, radnika nema, intenzitet radova je ekstremno spor ili nikakav pa tako i njihova briga raste, boje se da će ovakva situacija potrajati puno duže nego je prethodno bilo najavljeno.

Podsjetimo, riječ je o radovima na obnovi dionice državne ceste D-8, od Pasjaka do raskrižja Rupa. Investicija je vrijedna oko tri milijuna eura, a predviđeni završetak radova trebao bi biti najkasnije u listopadu ove godine. Radove izvodi Strabag d.o.o., a poslove nadzora obavlja Institut IGH d.d. Projektom je predviđena rekonstrukcija kolnika u duljini od 6,9 kilometara.

Za mještane tog gornje matuljskog područja nada umire posljednja, pa se tako iskreno nadaju da će radovi, bar u većem dijelu, biti zaključeni do turističke sezone i da će taj jedan od najopterećenijih graničnih prijelaza moći normalno funkcionirati, ali i oni normalno živjeti i prometovati.

Više sa portala poduckun.net ...