Utrka „Veprinac Vertical“ sutra će povezati opatijsku rivijeru i Veprinac

Autor: Marina Pauletić 27.01.2023

Utrka ima ekološki segment.

Opatija/Veprinac - Društvo sportske rekreacije „A2“ i Turistička zajednica Grada Opatije Vas pozivaju da popratite našu utrku koja će trkačima otkriti čari i ljepote povijesne staze, a povezuje obalu, naselje u podnožju planine i planinu samu. Riječ je o stazi koja je i danas jedna od najatraktivnijih starih povijesnih puteva poznata pod imenima „Veprinački put“ i „Put mlikarice“.

Utrka se održava sutra, 28. siječnja s početkom u 10 sati. Start utrke održat će se na Slatini, a završetak će biti u Veprincu. Staza je duga oko 4,5 km, a trkači će savladati otprilike 500 m nadmorske visine.

Posebnosti ove utrke su upravo naglasak na stazi koja je izdržala zub vremena te je i dalje rado korištena ruta, kako za lokalno stanovništvo, tako i za šetače, izletnike, planinare i trkače. Također je važno naglasiti ekološki segment utrke. Naime, na utrci se neće koristiti plastika. Na taj način organizator se pridružuje širenju svijesti o važnosti očuvanja okoliša.

„Ono što također moramo naglasiti je, umrežavanje. Odlična suradnja s lokalnim stanovništvom kroz OPG-ove, udruge, mjesni odbor. Svoj dolazak su najavili i trkači iz susjednih zemalja, te samim time ova utrka dobiva i međunarodni karakter. Za kraj smo ostavili tematsko obilježje utrke, a to je karnevalski ugođaj. Pozvali smo sve sudionike da na taj dan odjenu svoju najdražu masku i budu ono što žele“, poručili su organizatori.

Nakon utrke slijedi druženje u Veprincu (kraj crkve sv.Marka) uz bogati popratni sadržaj za sve prisutne, kako trkače, tako i posjetitelje. Proglašenje pobjednika predviđeno je oko podneva. Sve detalje oko utrke možete pratiti na društvenim mrežama pod nazivom „Veprinac Vertical“.

Više sa portala poduckun.net ...