[VIDEO] Potpisan ugovor s HNK Ivan pl. Zajc: PGŽ potiče razvoj kazališne publike među mladima

Autor: Ivana Grabar 03.02.2022

PGZ_Zajc_ugovor_2022

„Projekt (Za)voli kazalište baza je suradnje PGŽ i HNK, a usmjeren je na subvencioniranje dolazaka gledatelja s područja cijele županije

Rijeka - U foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca župan Zlatko Komadina i intendant Marin Blažević potpisali su godišnji ugovor o sufinanciranju projekta „(Za)voli kazalište“. Vrijedan 470 tisuća kuna, projekt potiče razvoj kazališne publike među mladima s područja cijele županije.

Projekt su zajednički pokrenuli 2012. godine Primorsko-goranska županija i HNK Ivana pl. Zajca kojim PGŽ sufinancira 50% cijene ulaznice za učenike osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač. U okviru projekta, po sezoni se izvede od šest do osam predstava različitih žanrova na čijim izvedbama godišnje prisustvuje više od 4000 učenika.

„Projekt (Za)voli kazalište baza je suradnje PGŽ i HNK, a usmjeren je na subvencioniranje dolazaka gledatelja s područja cijele županije. Sredstva su povećana u odnosu na ranije godine i tim je veće zadovoljstvo potpisati ovaj ugovor“, rekao je intendant Marin Blažević. Zahvalivši se osnivaču Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji, publici i medijima na pomoći u radu u teškim uvjetima posljednje dvije godine, dodao je kako je Primorsko-goranska županija, uz Ministarstvo kulture i medija RH i Vladu Talijanske Republike, najznačajniji partner Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.

Više u video prilogu

VIDEO