[VIDEO/FOTO] Chef Branko Ognjenović: 'Kad kuhate kuhajte s ljubavlju i pozitivnom emocijom pa će vam hrana biti ukusnija'

Autor: Marin Aničić 21.12.2022

Prvi dan Ognjenović je održao radionicu woka, a drugi dan je s polaznicima prezentirao flambiranje i pripremu hrane pred gostom, najizazovnijim segmentom kuharskog zanata u kojem kuhar ili konobar dovršava jelo pred samim gostom.

Ika – U novom ciklusu programa Cjeloživotnog obrazovanja u sektoru hrane i pića na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, nakon Davida Skoke, dvodnevnu radionicu održao je chef Branko Ognjenović, veteran na hrvatskoj kulinarskoj sceni s više od 50 godina iskustva.

Prvi dan Ognjenović je održao radionicu woka, a drugi dan je s polaznicima prezentirao flambiranje i pripremu hrane pred gostom, najizazovnijim segmentom kuharskog zanata u kojem kuhar ili konobar dovršava jelo pred samim gostom. U tom procesu ima puno detalja na koje treba paziti jer ovaj čin oplemenjivanja hrane alkoholom mora dati novu dimenziju jelu koje se stavlja pred gosta.

Nakon dvodnevne radionice razgovarali smo s gospodinom Ognjenovićem, čovjekom s bogatim iskustvom u kuhinji koji nam je otkrio što je u suština flambiranja, što se sve može flambirati, što je u kuharskom zanatu bitno znati i proći, koja je razlika u ovom zanatu prije 50 godina i sad pa pogledajte u našem video prilogu, a njegova poruka kuharima što profesionalnim što amaterima je "Kad kuhate kuhajte s ljubavlju i pozitivnom emocijom pa će vam hrana biti ukusnija."

VIDEO

Branko Ognjenović oduševio polaznike

Više sa portala poduckun.net ...