[VIDEO/FOTO] David Skoko gost predavač na FMTU-u: Trendovi prolazni, a mi moramo raditi na tome da postanemo prepoznatljivi po onome što jesmo

Autor: Marin Aničić 12.12.2022

Skoko priprema tradicionalna jela na malo suvremeniji način i pokazuje kako sardela, cipal i trlja, ako su pripremljeni na pravi način mogu biti atraktivna namirnica na stolu poput neke ribe koja je puno skuplja i nema je u količinama koje bi zadovoljile tržište.

Ika - Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u tijeku je novi ciklus Cjeloživotnog obrazovanja u sektoru hrane i pića. Jedan od predavača koji je održao dvodnevnu radionicu je naš poznati kulinarski chef David Skoko, veliki promotor hrvatske gastronomije specijaliziran za ribu. Skoko nam je svoju viziju brendiranja i budućnosti hrvatske kuhinje, koje su prednosti i mane te na čemu moramo raditi kako bismo bili prepoznatljivi na svjetskoj gastronomskoj sceni.

David Skoko koji je poznat i van granice Hrvatske tvrdi da osim što smo predivna zemlja imamo veliki ljudski potencijal imamo i veliki potencijal u namirnicama kojih imamo puno a nedovoljno su iskorištene. On priprema tradicionalna jela na malo suvremeniji način i pokazuje kako sardela, cipal i trlja, ako su pripremljeni na pravi način mogu biti atraktivna namirnica na stolu poput neke ribe koja je puno skuplja i nema je u količinama koje bi zadovoljile tržište.

Tvrdi da su trendovi prolazni i hvatajući se za trendove nećemo nikad postati prepoznatljivi. Moramo raditi na tome da postanemo prepoznatljivi po onome što jesmo, a ne po onome što bismo željeli biti a napominje da nema hrvatske gastronomije bez hrvatske poljoprivrede.

Što nam je još otkrio David Skoko pogledajte u našem video prilogu, a što su pripremili polaznici možete provjeriti u fotogaleriji.

VIDEO

David Skoko vodi radionicu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Više sa portala poduckun.net ...