[VIDEO] Jakov Kramarić viceprvak Hrvatske do 10 godina

Autor: Kristina Tubić 08.10.2023

snimio: Nikola Turina

Jakov je stigao do finala završnice gdje je igrao protiv Borne Marića iz Vinkovaca, konačnog pobjednika Mastersa.

Opatija - Jakov Kramarić, član Tenis kluba Opatija, osvojio je drugo mjesto na HEP hrvatskom Mastersu do 10 godina koji se igrao 30. rujna i 1. listopada u Dubrovniku u organizaciji Tenis kluba Ragusa.


Masters je okupio najbolje dječake i djevojčice iz cijele Hrvatske, a nastupila su 32 dječaka te isto toliko djevojčica, kao najbolji iz šest regija Hrvatskog teniskog saveza koji su skupljali bodove na kvalifikacijskim turnirima. Jakov je stigao do finala završnice gdje je igrao protiv Borne Marića iz Vinkovaca, konačnog pobjednika Mastersa.


Jakov trenira u Tenis klubu Opatija pod paskom legende bijelog sporta i jednog od najuspješnijih trenera na svijetu Nikole Pilića te uspješnih opatijskih trenera Denisa Kurilića i Ivora Eržišnika.
- Jakov je talentirani mladi igrač koji je jako vrijedan i baš voli igrati tenis, što je jako važno. Na državnom Mastersu je igrao finale i njegov je potencijal velik te ako bude zdravlja i ne bude povreda, pred njim je lijepa sportska budućnost. Vrlo sam zadovoljan njegovom igrom, igra lijepi tenis za svojih deset godina, ima dobru koordinaciju i agresivan je. Treba zahvaliti i njegovom ocu koji ga svaki dan dovozi s Grobnika na trening u Opatiju. Da biste bili uspješni u sportu često su potrebna velika odricanja, a najvažniji je talent, bez kojeg nema uspjeha, istaknuo je Nikola Pilić.


Jakov ima veliku sreću da uz talent i ljubav prema tenisu ima i trenera Pilića, legendarnog tenisača koji je nakon igračke karijere napravio i impresivnu trenersku karijeru i u 42 godine u prvih 100 igrača „ubacio“ njih čak 39. Kazao je kako mu je drago da i u Opatiji može trenirati talentirane i kreativne igrače. Pričajući o Jakovu prisjetio se i svojih davnih igračkih dana.
- Danas je u tenisu sve drugačije. Sjećam se svojih teniskih početaka u Splitu, bila su dva terena i imao sam reket star deset godina. Wimbledon smo igrali za pedesetak funti, dok su danas cifre u tisućama. Nisam imao logistike, ni trenera, no volio sam igrati, samo me je igra zanimala, a volim igrati i danas i svaki sam dan na terenu jer želim biti kreativan i uživati, kazao je Pilić.

snimio: Nikola Turina

Jakov je učenik četvrtog razreda osnovne škole „Jelenje-Dražice“ i nakon škole prvo napiše zadaću, a onda ga tata vozi u Opatiju na treninge koje ima svakog dana osim nedjelje. Kaže da je ponekad naporno, ali jako voli trenirati i igrati tenis. Trenirao je i nogomet, koji mu je i danas vrlo drag, no od sedme godine trenira tenis.

- Na državnom Mastersu natjecala su se 32 najbolja dječaka iz Hrvatske, a iz naše regije nas je bilo četvero. Ja sam osvojio prvo mjesto u regiji - četiri turnira i regionalno natjecanje. Volim trenirati u Opatiji, treneri su mi jako dobri i ponosan sam kad me trenira Nikola Pilić. Uzori u tenisu su mi Novak Đoković jer kad gubi uvijek nađe neko rješenje i Carlos Alcaraz jer iz obrambene situacije napada, kazao je Jakov koji se već sprema za državno prvenstvo do 12 godina koje će se održati u siječnju druge godine.

VIDEO

[VIDEO RAZGOVOR] Matteo Zausnig: Osjećaj spašavanja žive osobe nikakva vježba ne može prenijeti

[RAZGOVOR] Ivan Cerovac: Strelovit razvoj tehnologija digitalne komunikacije na određeni način otuđio je generacije

[RAZGOVOR] Ivana Eterović: Glagoljica je danas snažno afirmirana kao važan dio hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta

[RAZGOVOR] Adelka Činko u najelitnijem sudačkom razredu

[RAZGOVOR] Damir Batistić brojnim izložbama i predavanjima vrijedno čuva sjećanje na Domovinski rat

[RAZGOVOR] Primorski skijaši, Dea i Lukas Šepić: ''Na skijanje uzimamo i školsku torbu“

Razgovori z dihun / PodUčkun.net

Više sa portala poduckun.net ...