Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Tjedni retrovizor

Eh. Retrovizor, i to još tjedni… Pa kud ćeš bolje prigode da se sjetiš svega što se dogodilo u proteklih tjedan dana, od prošlotjednog izdanja tjednog retrovizora… Ponavljanje je majka znanja, a mi smo odlučili ponoviti sve što znamo o tri ključna događaja posljednjeg tjedna mjeseca svibnja.
A događaja je bilo – revolucionarna ‘pijača pokla dela’ u Voloskom, kamen temeljac za matuljski zdravstveni centar, ponovno otvorenje ”Marijane”… Ma bilo je toga još, al’ tko bi sve popamtio. Zato smo za vas odabrali upravo ova tri događaja o kojima će se pričati još godinama…
Izvol’te naprijed…
– Ne zovi mama doktora!
Ej, doktore, doktore
popravi me majstore
Tužan mi je svaki dan
jer ja nisam normalan.
(DJ Krmak)

Vodstvo Općine Matulji prvo je ostvarilo jedno predizborno obećanje – postavljen je kamen temeljac na mjestu gdje će za godinu dana niknuti zdravstveni centar. Naravno, to nije zasluga samo aktualnog načelnika Maria Ćikovića, nego i njegova prethodnika Brune Frlana i čitavog Vijeća koje, iako vladajući u njemu imaju manjinu, složno drži kurs Matulja prema razvojnim ciljevima. E, sad…
Primjetili ste možda da su se kameni temeljci postavljali po raznim mjestima tijekom predizborne kampanje, da su neki na sva usta galamili o kapitalnim projektima, ali i da se još ništa nije napravilo.
Osim u Matuljima.
– So long, Marianne…
Noć je oko mene svud je tama,
Marijana spava sama
i ne zna da sam tu…
(Dubrovački trubaduri)

Ok. Pročitajte ponovo ove stihove. Ne, ozbiljno… Koja je prva stvar koja vam padne na pamet? Malo, onako, jezivo zvuče? Što bi Ameri rekli – creepy… Kao ona pjesma Parnog valjka ”Gledam je dok spava”. Nemam pojma što je tim glazbenicima koje puštaju na Narodnom radiju, al’ nije ni čudo da imamo incidente po autobusima. Svakom padaju čudne ideje napamet ako dovoljno puta čuje takve stvari. Hajde, pročitajte to još jednom, izazivam vas… Tresu vam se ruke?
Ma to je od previše kave. Al’ u redu je. Nije preskupa. A i birc je lijepo uređen.
– Kumpanija se najde…
Sometimes you waanna go
Where everybody knows your name,
and they’re always glad you came…
(Cheers Theme)

Pri kraju sam stranice, što vi ne vidite, jer možete skrolati do besvijesti, pa neću dužiti ovu posljednju temu. Uglavnom, poanta je u stvari od ”Kafića uzdravlje”, samo prebačenoj na glavnu (od jedne i pol) vološćansku ulicu. Ljudi se druže, i kako čujem, bilo je lijepo.
A umjesto da budem zavidan što me nisu pozvali, čestitat ću im na zgodnoj inicijativi. I drugi put se sam pozvat…
Davor Žic
Vezane vijesti:
Tjedni retrovizor – vol.1
Tjedni retrovizor – vol.2
Tjedni retrovizor – vol.3
Tjedni retrovizor – vol.4
Tjedni retrovizor – vol.5
Tjedni retrovizor – vol.6
Tjedni retrovizor – vol.7
Tjedni retrovizor – vol.8
Tjedni retrovizor – vol.9
Tjedni retrovizor – vol.10
Tjedni retrovizor – vol.11
Tjedni retrovizor – vol.12
Tjedni retrovizor – vol.13

Similar articles

Tjedni retrovizor

1 month ago

Tjedni retrovizor

3 years ago

Tjedni retrovizor

7 years ago
error: Content is protected !!