VIDEO: Karnevalski vikend @ Liburnija

pust_vodic_smmaškarani klapski maraton, maskirani koncert, turniri u briškuli i trešeti, povorke, balinjerada…
…u nastavku teksta pročitajte sva događanja najavljena za ovaj vikend na područiju Liburnije…

Opatija, Lovran, Volosko, Matulji – Maškarani vikend započinje u petak, 25.veljače, s drugim po redu Art pustom u ulici ispred caffe bara ”Barić” koji će trajati od podna do 18 sati pod motom ”Dođi kad stigneš”.
Idejni začetnik ove manifestacije je umjetnik Saša Jantolek, a sudjelovati će slikari našega kraja poput Claudia Franka i likovne udruge ”Kreativa”, ali se mogu uključiti i svi građani.
U zlatnoj dvorani hotela ”Imperijal” u 19 i 30 sati započet će drugo izdanje Klapskog maratona u organizaciji ženske klape ”Volosko”. U organizaciji Glazbene škole Tarla u hotelu Mozart u 18:00 sati održat će se ”Maskirani koncert” na kojem će nastupati učenici i profesori škole.
Istoga dana održat će se i dva turnira u briškuli i trešeti, u restoranu Liburnija u Voloskom s početkom u 16 sati, te u Matuljskom Hangaru.
U subotu, 26.veljače, nas očekuje treće po redu izdanje Opatijske pusne girandole. Povorka će krenuti sa Slatine u 14 sati prema Tržnici, a pridružit će se, i gosti iz Italije i Slovenije. Prvi punkt biti će na terasi hotela ”Imperijal” gdje će svirati Bonaca, a voditelji su L’entertainment – animation team Liburnija Riviera Hotela, drugi punkt će biti na platou preko puta ”Tisak medie” gdje će svirati Reggae bend i Tvrdokorne mrlje, a na trećem punktu će svirati i voditi Le Salpe.

Liburnija.net: Koktelsi @ Opatija

Liburnija.net: Koktelsi @ Opatija


Na četvrtom punktu na terasi Lounge bara ”Monokini” održat će se party pod nazivom MERDA – Maškarana Elektro Renesansa d’Abbazia u organizaciji kulturno-umjetničke udruge AKT. Od 14-02 sati, svi ljubitelji elektro glazbe uživat će u slijedećim Dj – ima: Selecter from Venice, DJ Sub, Amor, Moffous, Alex Ivanov, System Divine i Bakka. Ulaz je besplatan, a u sklopu party – a održat će se promocija čajeva Tea & Coffee shopa “Čajkovski”.
Ispred tržnice, na glavnoj bini, uz voditelje Ninu Dukić i Nena Pavinčić, nakon povorke, oko 16 i 30 sati, započeti će zabava uz jedinstvene Koktelse.
Liburnija.net: Povorka Lovran

Liburnija.net: Povorka Lovran


U nedjelju, 27.veljače, tradicionalno će startati još jedno izdanje Balinjerade. Na Balinjeradi će sudjelovati i gosti iz inozemstva, među kojima su i gosti iz Turske. Program započinje u 9 sati, a zvanični start je u podne.
Nakon Balinjerade, put pod noge, i krenite prema Lovranu na Međunarodnu karnevalsku povorku koja će započeti u 14 sati. Već tradicionalno, povorku organizira Pusno društvo Toronjera, a održat će se od hotela Excelsior do lovranskog mula. Na mulu će se zabava nastaviti uz Štimung bend.
liburnija_net_djecja_pvovrka-1
Obavijest o zatvaranju ceste
3. Pusna girandola
Od 13 sati biti će zatvorena cesta na dionici Slatina – Tržnica do 16 i 30 sati. Nakon povorke otvoriti će se cesta od Slatine do ulaska u opatijski mul, dok će do 20 sati cesta biti zatvorena do Ambasadora.
Balinjerada
Cesta će za vrijeme trajanja Balinjerade biti zatvorena od 9 do 13 sati na području od ulaska u opatijski mul do Slatine.
Međunarodna karnevalska povorka Lovran
Cesta će biti zatvorena od 14 do 18 sati na potezu od hotela Excelsior do lovranskog mula.
Promet gradskih autobusa odvijati će se za to vrijeme po novoj cesti , a autobusna stajališta biti će uspostavljena na uobičajenim mjestima.
Linije Autotroleja prometuju:
– Linija 32 prometuje Novom cestom,
– Linije 34 i 37 trasom : Trg Vladimira Gortana – Ul. Velog Jože – Nova Cesta i dalje redovitom trasom.
Linije City Busa prometuju:
– Liburnija: Mihotići – Pobri- Billa – Tošina –Volosko-Lipovica- Ulica M. Laginje – Nova Cesta -Slatina – Nova Cesta – Kosovo groblje i dalje redovitom trasom.
– Veprinac: Zatka- Poljanje- Ičići- Punta Kolova- Slatina- Vrutki- Billa- Tošina-Pavlovac Volosko Lipovica-Ulica M. Laginje-Nova Cesta-Slatina i dalje redovitom trasom u pravcu Veprinca.
Također je u vrijeme privremenog odvijanja prometa zabranjeno parkiranje u ulici M. Tita. Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije kao i da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima budući će se sva vozila koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno premjestiti ”paukom“.
Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku
Liburnija.net TV – Povorka @ Lovran

Serena Calderara / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Male maškare okupirale Opatiju…
FOTO: Pokupljene sa šufita i iz privatnih albuma
FOTO: Startao XVII. Kup Karnevala @ Opatija
Dečja reduta @ Maškarani kampus
Održana 10. Zubijada @ Lovran
Krenulo je krenulo… Pust @ Lovran
Pusne muzike svirale do kasno u noć
VIDEO: Karneval @ Opatija
FOTO: Maškarani malonogometni humanitarni turnir @ Opatija
FOTO: Mića zvončarska smotra @ Bregi
VIDEO, FOTO: Lepi naš pusni kraj @ Opatijski portun
Pusni vodič za vikend @ Liburnija
Izložba: Lepi naš pusni kraj @ Opatijski portun
Nazdolun se i drek tače @ Matulji
Izložba: Pusneh fotografij @ Ičići
Pusna događanja za vikend @ Matulji i Kastav
FOTO: Sex, alkohol & polka @ Maškarani kampus
VIDEO: Sako leto na Antonju, pusta dižemo na pal…
FOTO: Antonja pul Matuj…
FOTO: Za se je kriv – Konzumnist @ Opatija
FOTO: Ivić finil na marune @ Lovran
Sva tri će viset @ Kastav
2. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija
VIDEO: Stiže Maškarani kampus @ Matulji
FOTO: Neka visi Hans!!!
VIDEO: Prihaja Pust!
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!