Ekskluzivno: IDS – Dešković i Starčić zaradili 'opomenu pred isključenje'

opatijadanascom_sm…online magazin Liburnija.net prvi donosi ishod sjednice Garantnog odbora IDSa…
…naime, nakon odluke Etičkog odbora grada Opatije da nemaju dovoljno elemenata za pozivanje na moralnu odgovornost, Garanti odbor IDS-a izrekao je drugačije mišljenje…
…odluku Etičkog odbora grada Opatije možete pročitati na ovom linku

Opatija / Pula – Velika internetska afera, koja je nekoliko dana ‘tresla’ opatijsku političku scenu, oko portala www.opatijadanas.com, s međusobnim medijskim prepucavanjem dvojice članova Predsjedništva opatijskog IDS-a dobila je svoj konačni epilog.
Naime, nakon odluke Etičkog odbora grada Opatije da nemaju dovoljno elemenata za pozivanje na moralnu odgovornost, Garanti odbor IDS-a izrekao je drugačije mišljenje.
– Članovi Garantnog odbora imali su dvije različite priče, koje su tumačili na različite načine, oko navedenog slučaja. Pa su odlučili da i Ernie Gigante Dešković i Marin Starčić zarade ‘opomenu pred isključenje’ jer su svojim djelovanjem i medijskim istupima prvenstveno naškodili IDS-u. Mi nismo ni sud, ni policija da se bavimo istraživanjima tko je pokrenuo navedeni portal. No, generalno gledajući nanijeli su nam popriličnu štetu, kazao nam je Tedi Chiavalon, glavni tajnik IDS-a.
U kratkom telefonskom razgovoru s Glavnim tajnikom Chiavalonom uspjeli smo saznati da će se 13. veljače u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, održati veliki sabor IDS-a, stoga je jučer odrađen i neformalni sastanak ‘na vrhu’ u opatijskom ogranku.
– Obzirom na opseg posla i obaveza koje naši članovi obnašaju u izvršnoj vlasti, uskoro ćemo napraviti određene promjene u samom vodstvu stranke. Ipak je drugačije kada djeluješ kao oporba, u odnosu na rad u izvršnoj vlasti. Ovim potezima prvenstveno želimo pojačati operativnost samog ogranka, a samim time i pojačati djelovanje, dodao je Chiavalon.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Etički odbor: Nema povrede Etičkog kodeksa
Etički odbor: Odluka u ‘drugom krugu’
Tjedni retrovizor
The Show Must Go On @ Gradsko vijeće Opatija
Akcija mladih prijavila Deškovića na Etički odbor
Tjedni retrovizor
Grb Grada Opatije neovlašteno koristio je…
Ostavka u predsjedništvu, garantni odbor @ IDS Opatija
Tjedni retrovizor
Akcija mladih: Kršanac, Starčić, neimenovani haker… Tko je slijedeći?
Ekskluzivno: Objavljujemo video raspravu o Opatijadanas.com
Dio oporbe napustio sjednicu Gradskog vijeća @ Opatija
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga