Laurus: Kreativna kuhinja uz savršen pogled

gastro_smVolosko – Uživati u izvanrednim gastronomskim delicijama i pritom biti okružen mirom i tišinom, s prekrasnim pogledom na Opatiju i cijeli Kvarner s otocima. Može li se poželjeti više?
laurus
Ukoliko da, onda je za Vas pravo rješenje Villa Kapetanović, smještena na uzvisini iznad pitoresknog Voloskog u kojoj se nalazi i restoran Laurus.
– Ono što mogu izdvojiti kao posebnost, definitivno je naša lokacija. Smješteni smo iznad Voloskog s prekrasnim pogledom na cijeli Kvarner i otoke. Gosti koji borave kod nas imaju najljepšu sliku za dobro jutro – Opatijska rivjera, Kvarner i otoci, dodao je Krunoslav Kapetanović, vlasnik Ville Kapetanović.

Vila Kapetanović

Vila Kapetanović


Villa otvorena 2003. godine jedan je od ponajboljih malih hotela na Kvarneru gdje smještaj možete pronaći u odlično opremljenim sobama i apartmanima s pogledom na Kvarner.
Uz ponudu wellnessa koji je 2008. proglašen najboljim malim wellnessom u Hrvatskoj, najveći je adut Ville zasigurno restoran Laurus.
Gusja jetra s dubrovačkim bademom na podlozi od viljamovke i marmelade od šumskog voća iz Gorskog Kotara

Gusja jetra s dubrovačkim bademom na podlozi od viljamovke i marmelade od šumskog voća iz Gorskog Kotara


Prošle godine Villa Kapetanović proglašena je za najbolji mali wellnes centar u Hrvatskoj, u kategoriji malih objekata. No, mi nećemo stati smo na wellnessu.
Trenutno smo pri kraju priprema za dogradnju objekta, proširiti ćemo smještajne jedinice, izgraditi bazen i maslinik, podijelio je s nama g. Kapetanović.
Dobivši ime po latinskoj riječi za lovor, kojega u okolici vile ne manjka, restoran je i u svojoj kreativnoj kuhinji krenuo u smjeru prepoznavanja autohtonih namirnica i tradicionalne kuhinje prilagođene modernim trendovima kao idealnog gastro izričaja.
Nadjeveni carpaccio od goveđe pisanice s crnim istarskim tartufom

Nadjeveni carpaccio od goveđe pisanice s crnim istarskim tartufom


U proljeće tako ovdje možete uživati u fritaji sa šparogama i škampima, jesen je rezervirana za vrganje ili pak autohtoni kesten – marun.
U međuvremenu tu su najbolje svježe namirnice iz Jadranskog mora, mediteransko začinsko bilje, pačja prsa i gusja jetra, janjeći kotleti ili teletina.
A sve to spremljeno u bezbrojnim kombinacijama i varijacijama namirnica iz primorskog i kontinentalnog dijela Hrvatske zasigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
– U osnovi imamo dva odvojena menija. Jedan je sezonski, a drugi stalni. Trudimo se sve namirnice gostima ponuditi sezonski. Sad je cijela priča bazirana na šparugama, no uskoro ćete saznati više o tome, rekao nam je Krunoslav Kapetanović.
...slastice...

...slastice...


Upravo savršeni deserti zaokružit će ovu gastronomsku priču na najbolji mogući način. Vinska karta Laurusa osmišljena je da prati kreativnu kuhinju restorana.
Istarske malvazije, vina iz kontinentalne Hrvatske i Dalmacije dati će Vam mogućnost da upoznate kvalitetu i razvoj autohtonih sorti.
.
Naravno, ne nedostaje ni inozemnih vinskih aduta, a sve su to prepoznali i brojni gastro vodiči poput austrijskog Gault Millau u kojem se Laurus nalazi već nekoliko godina zaredom.
pogled
Villa Kapetanović
Restoran Laurus
Nova cesta 12a
Opatija
Tel: +385 51 741 355
.
.
Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać
Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo
Johnson: Morske delicije dovedene do savršenstva

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net