Mali dioničari LRH reagiraju na izjave liburnijskih čelnika

opatija3…ovo nije ispravan i pravedan put, nego obično izigravanje zakona…
…ne želimo da dugo očekivano rješenje bude predmet novih tužbi i sporova…

Opatija/Zagreb – Nakon nedavnog sastanka liburnijskih čelnika zbog raspravljanja o nagodbi Vlade i SN Holdinga oko preuzimanja Liburnia Riviera Hotela, te izjava izrečenih tom prilikom, priopćenjem su se oglasili i predstavnici Udruge malih dioničara LRH.
Tekst prenosimo u cijelosti…
Mali dioničari okupljeni u Udrugu pozivaju čelnike Grada i općina da razmisle o načinu na koji se pokušava riješiti problem obvezujuće ponude Opatije i općina prema malim dioničarima “ZAOBILAŽENJEM” zakona i propisa, kako su i sami rekli.
“Zaobilazan” put nije ispravan i pravedan put, nego obično izigravanje zakona. Iako je HANFA u svom Rješenju utvrdila da je obveza nastala po sili Zakona stjecanjem “temeljem valjanog pravnog posla kojemu je cilj stjecanje vlasništva” (čl.128. st.1. ZTVP), jasno je da ovo poništavanje te ponovna dodjela dionica nema cilj stijecanja vlasništva već je samo “zaobilazan” put da se izbjegnu obveze, a ostvare prava iz vlasništva nad udjelom u LRH. I samo vraćanje dionica također je protivno Zakonu budući da od trenutka nastanka obveze pa do trenutka ispunjenja iste Opatija ne smije otpuštati dionice LRH što znaći da ih ne može vratiti HFP-u.
Nisu nam jasne namjere HFP-a, te pogotovo Vlade koja na ovakav način pokušavaju izigrati prava malih dioničara, dok se još samo prije nekoliko mjeseci u Saboru izjavljivalo, pri odbijanju SDP-ove izmjene Zakona o preuzimanju (kojom bi se također poništila obvezu), da bi se time “prouzročila pravna nesigurnost za sve sudionike na tržištu kapitala koji su postupali s povjerenjem u važeće zakonske odredbe” Pozdravili smo želju da se konačno nađe rješenje za “slučaj LRH” no da li to treba biti na teret 1800 malih dioničara? Nadali smo se da je najavljenim preuzimanjem obaveza Opatije prema malim dioničarima od strane SN holdinga nađeno zadovoljavajuće rješenje za sve strane i male dioničare. Nije nam jasno zašto bi se sada od strane Grada i općina podržavala ovakva pravno upitna “zaobilaženja” kad je zapravo problem Grada i općina riješen time što SN holding preuzima njihove “eventualne” obveze, kako je izjavio ministar Čobanković.
Iz tih razloga pozivamo čelnike Grada i općina, te Gradsko i općinska vijeća da ne idu dužim “zaobilaznim” putem jer su i sami kao i mali dioničari pa i samo društvo LRH već predugo taoci krivih odluka, netransparetnih “sporazuma” i sporova, nego da se založe za transparetnost i zakonitost cijelog procesa preuzimanja LRH od strane SN holdinga. Ne želimo da dugo očekivano rješenje bude predmet novih tužbi i sporova, te da svi zajedno izgubimo novih 20 godina.
Male dioničare pozivamo da posjete naše web stranice i daju nam podršku na ovom linku.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Liburnijski (grado)načelnici zadovoljni nagodbom
LRH: Hanfa traži objavu nagodbe
LRH: Ispada HDZ, upada SN Holding
LRH: tri slova za veliku priču
Ostoja ponovo vlasnik LRH
Ništa od Zakona o LRH
AUDIO: LRH, Miami, rebalans, mrkat, HDZ, Veprinac…
Uskoro Zakon o LRH
Grad Opatija o LRH
LRH: Ostoja ponovo u igri?
Pismo vijećnika opatijskim gospodarstvenicima

error: Content is protected !!