[FOTO/VIDEO] Tango, bachata i kizomba: Plesni event "Close to you" okupio ljubitelje plesa iz Opatije i Rijeke

Autor: Marin Aničić 06.03.2023

Što smo zabilježili na eventu pogledajte u priloženom video prilogu i fotogaleriji...

Opatija - U kavani hotela Bristol po prvi put je organiziran event "Close to you" koji je objedinio plesne škole iz Rijeke i Opatije. Naime riječ je o plesnom eventu na kojem su održane radionice tanga, bachate i kizombe. Ovaj pravi festival plesa organiziran je zajedničkim snagama Kizomba club-a Croatia iz Rijeke, plesne skupine Tango Argentino Rijeka te škole bachate i salse Ademan iz Opatije. Razlog zašto su se ovi plesači sastali u Bristolu je da bi se zaljubljenici u ples upoznali s plesovima koje mogu u našoj županiji plesati.

Matija Radić iz plesne škole Ademan koja se održava u Fitness centru Dynamic u opatijskoj sportskoj dvorani svakog ponedjeljka i četvrtka nam je rekao da je cilj promocije ovih plesova razviti scenu na području Kastva, Matulja. Opatije , Ike i Lovrana. Školu salse i bachate Ademan vodi Talijan Roberto Trigona, koji je po ocu iz Palerma i po majci Portorikanac. On je stručnjak za latinoameričke plesove s preko trideset godina iskustva. Trideset godina je vodio plesnu školu u Milanu, neko vrijeme je proveo u Mariboru gdje je poučavao salsu i bachatu, a surađivao je sa školama iz Graza.

Kako voli za sebe reći da je južnjak i da mu je u Mariboru ipak bilo malo prehladno odlučio se na nagovor ljudi s Kvarnera doći ovamo i tako je krenula škola salse i bachate u Opatiji. Što nam je ispričao Roberto pogledajte u našem prilogu, a za one koji su nestrpljivi satovi plesa su u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, točnije u Fitness centru Dynamic i to satovi salse u ponedjeljak u 18 sati, a bachate u četvrtak u 21 sat.

VIDEO

Plesni event "Close to you" okupio ljubitelje plesa iz Opatije i Rijeke

Više sa portala poduckun.net ...