Tjedni retrovizor

Nova televizijska ponuda, umalo tragični film katastrofe i scenarij kojeg se pribojavamo trostruka su celuloidna porcija ovog Tjednog retrovizora.

TV Novinet

Video killed the radio star
Pictures came and broke your heart…

(The Buggles)

Protekli tjedan označio je premijeru niza emisija koje su iz našeg matuljskog studija krenule u osvajanje interneta i društvenih mreža. Svakog ponedjeljka Anto Ravlić predstavljat će svježe vijesti iz regionalnog nogometnog svijeta, utorkom će Rajka Jurdana Šepić u svom „čakavskom talk-showu“ ugostiti nekog zanimljivog gosta, srijedom će Kristina Radovčić Kiki u glazbenoj emisiji „Tonska u 8“ razgovarati s akterima riječke urbane scene koji će ponekad i iznenaditi nekom zanimljivom izvedbom, četvrtkom će „Mularija“ i učiteljice Sanja Albaneže, Tatjana Bonazza Čekada i Marina Mavrinac Matulja dati jedinstvenu dječju perspektivu na svijet, a kraj (svakog drugog) tjedna obilježit će Vladimir Matošević i „Jazz petkom“ uz vrhunske glazbenike našeg kraja, ali i čitave Hrvatske. Vrhunac svega bit će svakodnevna mozaična emisija „11 manje kvarat“ u kojoj će Lea Sečen Matošević i naši reporteri „s terena“ provesti gledatelje čitavom Primorsko-goranskom županijom.

Spremamo još televizijskih iznenađenja, stoga „zapratite“ naš YouTube kanal kako biste prvi vidjeli kada „pustimo“ neku novu emisiju ili prilog!

 

Večer strave i užasa

This great evil – where’s it come from?
How’d it steal into the world?

(Explosions in the Sky)

U danima iza nas svjedočili smo i nezapamćenom scenariju u našim krajevima. Prava večer „strave i užasa“ protresla je lovransko naselje Rezine kada je počeo gorjeti automobil pretvoren u eksplozivnu napravu. Kasnije se ispostavilo da je taj slučaj povezan i sa zapaljenom brodicom u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo. Dok se razmišlja o razlozima za ovakvu suludu namjeru, sasvim je sigurno da su trezvenošću mještana i brzom reakcijom vatrogasaca spriječene posljedice katastrofalnih razmjera. Kapa do poda i jednima i drugima!

 

Pozitiva

I’m so glad that school is out
I could sing and shout!

(Ry Cooder)

Zadnja vijest obično je pozitivna, no u današnjem kontekstu biti pozitivan i nije nešto što bi čovjek poželio. Stoga se valja nadati kako će ovaj pritisak na naše zdravstvene, školske i predškolske institucije popustiti prije nego što postane neizdrživ…

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net