Kastafsko kulturno leto 2010.: Massimo

kkllogoKastav – Postoji neka čudna spona izvođača na ovogodišnjem Kastafskom kulturnom letu.
Massimo i Belan snimili su duet (Zar više nema nas) i pobrali razne nagrade, također, na posljednjoj Massimovoj ploči gostovao je lutnjist i gitarist Edin Karamazov koji će, kao i Belan, ove godine nastupiti na festivalu.
Ovo je samo ‘onaj vanjski’ pogled na ovu zajedničku priču. ‘Dublje gledanje priče’ (instrumentalisti, aranžmani i sl.) ipak ćemo prepustiti nekim drugačijim predstavljanjima te specijaliziranim portalima koji se bave isključivo glazbom. Mi ćemo samo zaključiti – U glazbi i interpretacijama navedenih umjetnika ovo ljeto ćemo moći besramno uživati i to upravo na Kastvu.
Massimo i Neno Belan – Zar više nema nas

Višestruki dobitnik Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu predstavlja nam se svojim novim albumom ”Sunce se ponovo rađa“. Nakon uspješnih albuma ”Vještina“ (2004.) i ”Vještina 2“ (2006.) na kojima je Massimo predstavio svoje viđenje popularnih klasika, album ”Sunce se ponovo rađa“ donosi novi studijski materijal kojim, podjednako kroz obrade i autorske pjesme, Massimo podcrtava svoju unikatnu glazbenu vještinu.

Massimo

Massimo


Album ”Sunce se ponovo rađa“ objavljen je 29. rujna, 2008. i to u dvije verzije: kao standardno CD izdanje te u CD+DVD verziji ograničene naklade (limited edition). Ograničena naklada izdanja ”Sunce se ponovo rađa“ sadrži dvije dodatne pjesme, ”O mladom studentu i udanoj ženi“ Zorana Predina i klasik Đorđa Balaševića ”Život je more“, te video snimku nastupa održanog u kazalištu Gavella 2006. godine.
Dobar dio novog albuma nastao je u ozračju novonastale suradnje Massima i Aljoše Šerića, iz grupa Ramirez i Pavel. Aljoša je autor teksta i pjesme na kojoj je svoj izvanredan talent prenio i svjetski poznati lutnjist/gitarist Edin Karamazov.
Ova neobična akustična pjesma, elementi koje su Edinova gitara i Massimov vokal, snimana je uživo u Morris studiju. Na novom albumu sudjeluje dosadašnja ekipa suradnika, a kao nove izdvajamo Leu Deklevu, Nenu Belana (koji je napisao i otpjevao s Massimom duet ”Zar više nema nas“; pjesma je višestruko nagrađena na ovogodišnjim večerima Dalmatinske šansone u Šibeniku), Jana Plestenjaka i Ines Prajo.
Glazbenici koji su sudjelovali u nastanku albuma većinom su ljudi iz našeg kraja: Elvis Stanić (gitara), Henry Radanović (bas), Dejan Orešković i Massimo (gitare), Ivo Popeskić (klavijature), Arsen Dedić (flauta), Marko Lazarić i Brane Gazdik (bubnjevi), Boris Popov (udaraljke), Ivan Pešut (gitare), Branko Sterpin (truba), Denis Razumović (sax), te Martina Majerle i Olja Dešić (prateći vokali).
Massimo & Zoran Predin – O mladom studentu i udanoj ženi

Ivan Mellor
Vezane vijesti:
Kastafsko kulturno leto 2010: Hrvatski Barokni Trokut
VIDEO: KKL – Održana tiskovna konferencija
Dan Grada Kastva
Kastafsko kulturno leto 2010.: Tatjana Gromača – “Crnac”
Kastafsko kulturno leto 2010.: Edin Karamazov i Kaliopi
Izložba Voljena Grbca @ Kastav
Kastafsko kulturno leto 2010.: Neno Belan & Fiumens
Kastafsko kulturno leto 2010.: PlanetArt – Zečja rupa
Kastafsko kulturno leto 2010.: Sväng – Napad usnih harmonika sa sjevera
Kastafsko kulturno leto 2010. – Đani Stipaničev
Kastafsko kulturno leto 2010. – Klapa Iskon
Osvrt na likovni program KKL-a 2009.
VIDEO: Stari zanati @ Kastav
VIDEO: Bačvarski zanat @ Kastav

error: Content is protected !!